Показват снимки на най-добрите български фотожурналисти


Показват снимки на най-добрите български фотожурналисти
Снимка: Жаклина Чорбаджиева

240 фотографии на най-добрите български фотожурналисти намират място в изложбата БГ ПРЕС ФОТО 2017.

Трагедията в Хитрино, призраците от остров Персин, бежанската криза, спортните успехи на Гришо и Кобрата, куриозни моменти от политическия ни живот, изборите в Банкок, нощен Китай, младежите на Сао Пауло, Великден в Малта, животът между два пола, военни пилоти в полет, всекидневието в католическа наркокомуна, протести, мода, разруха, състезания, снимки от птичи поглед, традиции от три континента, музика и стрийт са сред темите, които ще откриете сред отличените на конкурса, който се провежда за 16-и път.

Престижно международно жури от куратори, редактори и фотожурналисти, както всяка година, подбра най-горещите, най-значимите и най-шокиращите образи и ситуации, запечатани от нашите фотожурналисти.

Номинираните за награди са Беатрис Бочева, Георги Палейков, Денис Бучел, Жечо Планински, Любомир Бенковски–Бенджи, Мехмед Азиз, Свилен Начев, Христо Русев и Явор Мичев.

Ще бъдат връчени награди за първите места в категориите "Единична снимка" и "Фотосерия", специалната награда за хуманистична фотография "Шаварш Артин", две специални отличия за най-добър млад автор.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса и откриването на изложбата са на 14-и ноември, вторник, от 18:00 ч, в ОКИ Културен дом "Красно село" (София, бул. "Цар Борис ІІІ" No 41).

Изложбата ще може да бъде разгледана до 30-и ноември.


Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама