Тайният език на цветята


Тайният език на цветята
Снимка: iStock/Guliver

Французите са известни като най-романтичната нация. Мъжете определено знаят как да зарадват една жена и как да се отнасят към нея. Те не подаряват цветя само по празници, а и за да изразят нещо специално. Според тях всяко цвете означава нещо.

Ирис

Това цвете се подарява, когато мъжът иска да каже нещо на дамата. По този начин той започва тази така деликатна тема. Получавайки ирис, жената вече знае, че я чака сериозен и задълбочен разговор.

Гардения 

С това цвете мъжът прави комплимент на жената. Чрез него той й казва, че тя е изтънчена и стилна. Показва й, че е достойна за него и че я харесва.

Червен карамфил 

За французите това цвете означава много силна любов. Ако го подарят на някоя жена, то те наистина много я обичат.

Розов карамфил 

Чрез розовия карамфил мъжът провокира жената да признае любовта си. Когато усеща силните чувства на дамата, й подарява това цвете, за да й вдъхне кураж и за да й покаже, че той също изпитва нещо към нея.

Кала

Това е изключително красиво цвете, събрало в себе си толкова много нежност. Точно това и означава - невероятна красота. Чрез него мъжът казва на жената, че е красива колкото това цвете.

Далия 

Чрез това цвете мъжът показва на жената, че я харесва. Прави й комплимент, че е изтънчена и много елегантна. Обикновено такива цветя получават гордите и самоуверени жени.

Нарцис 

Това изключително красиво цвете напомня на слънце заради наситения си жълт цвят. Показва любовта на мъжа и щастието, което той изпитва при среща с любимата. Цветето показва, че "слънцето изгрява, когато съм с теб".

Хризантема 

Не винаги, но понякога господата използват това цвете, за да покажат, че изпитват симпатия към жената. Също така, ако отношенията им не са изяснени и той я смята за просто приятелка, подарява именно хризантема.

Хидрангея

Показва благодарност за разбирането, което е проявила дамата. Може да означава и благодарност за помощ или услуга.

Роза 

Кралицата на цветята е символ на чиста обич и страст. В зависимост от цвета могат да се кажат различни неща. Бялата роза е символ на обич. Червената на страст. Розовите и оранжевите рози символизират желание и закачливост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама