Тибетското изкуство на живота


Тибетското изкуство на живота
Снимка: Издателство "Хермес"

Тибетската система Бьон е една от най-древните лечителски системи в света и има за цел да обедини ума, тялото и душата в едно. Така се възстановява изначалният динамичен баланс у човека и се създават предпоставки за физичeско и духовно здраве.

В "Тибетското изкуство на живота" Кристофър Хансард – водещият западен познавач на Бьон – разказва за собственото си вътрешно пътешествие и споделя наученото от тибетския си учител – от съвети за правилно хранене, масаж и техники за подмладяване до умения за укрепване на ума, медицина за душата, медитация и съчетаване на билките за лечение на често срещани оплаквания.

"Тибетското изкуство на живота" е книга, която ни помага да приложим натрупаната древна мъдрост към собствения си живот и да осъзнаем, че болестта е колкото продукт на нашето тяло, толкова и на съзнанието ни, и че ние сами творим собствената си съдба. От четиригодишна възраст Кристофър Хансард е обучаван в тибетската духовна и медицинска традиция Бьон. Образованието му продължава 23 години и включва хирургия, акупунктура, физиотерапия, психологическа терапия и усвояването на 11 хиляди билкови комбинации. Понастоящем Кристофър Хансард живее в Англия и е считан за един от водещите западни познавачи на древната тибетска мъдрост

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама