Възродиха приказките по телефона


Възродиха приказките по телефона
Снимка: iStock/Guliver

Преди години нямаше интернет, а телефоните все още бяха с шайби. Децата си играеха навън, четяха книги или пък набираха номер 177 на стационарния телефон. Ако сте от онова поколение, знаете, че там се разказваха приказки. Е, тази услуга вече не съществува, но едни ентусиасти я възродиха. В съвременния вариант приказките се разказват от студенти по актьорство за куклен театър в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и могат да се слушат във Facebook.

Идеята за "Приказки по телефона" е на София Трейман. Наскоро тя сподели пред БНР, че с тази инициатива искат да върнат надеждата и вярата в доброто най-вече на малките. Да им върнат безгрижието.

Приказките на Джани Родари, Доналд Бисет, Братя Грим, Валери Петров, Йордан Радичков, Ангел Каралийчев и много други световни и български автори могат да бъдат слушани на Facebook страницата на проекта ето ТУК.

От света на големите проблеми можете да се пренесете и в света на приказките, където короната е само на главата на лошите герои, които често накрая се оказват от добрите, объркали пътя.

Както споделят създателите на "Приказки по телефона" в страницата си: "Наближават светли празници! Призоваваме ви да спазвате нашите традиции, но и да си останете вкъщи. Обичайте се и слушайте приказки, особено в тези тежки времена, когато ни се струва, че живеем в "Наопаки обърнатата страна".

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама