Защо се стигна до Мегзит?


Защо се стигна до Мегзит?
Снимка: Getty Images

В случай, че сте пропуснали голямата новина, вчера Хари и Меган обявиха, че искат да се оттеглят от кралските си задължения и ангажименти. И макар всички да бяхме наясно, че 2020 година ще донесе много изненади, дори и Кралицата не очакваше точно тази изненада. Малко след като първоначалната новина беше пусната от херцозите на Съсекс, от Бъкингамския дворец излязоха с изявление, че са шокирани от решението на Хари и Меган, а и имало много „сложни въпроси“, които трябва да бъдат обсъдени. И ето че вече е факт – Мегзит определено измести Брекзит в световните новини, а повечето хора се разделиха в два лагера.

Кралица Елизабет II и членовете на кралското семейство призоваха своите сътрудници и съветници да намерят "приложимо решение" за бъдещето на принц Хари и съпругата му в кралското семейство в рамките на "дни, а не седмици", съобщават британските медии.

Припомняме, че херцогът и херцогинята на Съсекс обявиха, че се отказват от привилегиите си като членове на кралското семейство и искат да водят независим живот между Великобритания и Северна Америка. Това, разбира се, означава, че двойката ще трябва да бъде и финансово независима. Чудите се как монарсите биха изкарвали парите си? Вижте тук!

И сега стигаме до най-важния въпрос – защо се стигна до Мегзит? Принц Хари никога не е крил доста добре факта, че високият му статус го обременява, особено след смъртта на майка му, принцеса Даяна. Но нещата започнаха да ескалират с подготовките по кралската сватба през май 2018 година в Уиндзор. Бързо стана ясно, че това ще е „бунтарската двойка“ на монархията – те просто правиха нещата по техния си начин.

През октомври същата година двойката тръгна на първото си кралско турне, посещавайки Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и Тонга. Именно там те споделиха новината, че очакват първото си бебе. Както може да предположите, това определено не е начинът и мястото, по който се съобщава за бъдещ наследник на трона.

Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, осмото правнуче на Кралицата, се роди на 6 май 2019 година. На пресата беше казано, че няма да има информация за раждането. Това е напълно в разрез с кралската традиция, която повелява, че всички кралски „снахи“ раждат в конкретна болница, а новороденото се показва на балкона. За разлика от Кейт Мидълтън, Меган не спази нито едно от тези правила.

Няколко месеца по-късно, херцогинята на Съсекс призна в документален филм на ITV, че „Никой не ме попита дали съм добре. За мен смисълът на живота не е да оцелея, да се справя с нападките и спекулациите, искам да процъфтявам.“

Знаците, че двойката не е щастлива, се увеличаваха с всеки изминал ден. Наскоро Хари сподели, че постоянно живее с натиска да избяга от миналото и да предпази Меган от съдбата на майка си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама