20 полезни съвета, които всяка жена трябва да знае


20 полезни съвета, които всяка жена трябва да знае
Снимка: iStock/Guliver

Животът ни може да е много по-лесен, ако знаем няколко ценни трика. Днес ви предлагаме тези съвети, които са практични и ще улеснят ежедневието ви.

1. Още по-вкусно месо

С кайма може да направите много вкусни неща за хапване. Но ако я мариновате предварително, ще подобрите вкуса на ястията си.

2. При болки в гърлото

Ако пиете горещо мляко с кардамон, ще облекчите зачервеното гърло и кашлицата си.

3. Ако трябва да запалите огън

Ако сте на открито и трябва да запалите огън, запомнете, че може да използвате картофен чипс. Той се разгаря много бързо и ще ви е по-лесно да си направите огън.

4. Ако трябва да се успокоите бързо

Ако имате нужда да се успокоите бързо, поставете палеца си върху зоната между носа и устните си и натиснете в продължение на 3 минути. Това може да ви помогне, дори ако мислите, че имате нервен срив.

5. По-бързо да сварите картофи

Картофите ще се сварят по-бързо, ако във водата вътре сложите малко масло.

6. Как да проверите дали едно яйце е прясно

Това е много лесно - поставете яйцето в студена вода, така че да е напълно покрито. Ако е прясно, ще потъне на дъното, но ако не е, ще изплува на повърхността.

7. Банан вместо яйце

Може да замените яйцата с банани, когато приготвяте тесто за сладки или пай. Половин банан приблизително се равнява на едно яйце.

8. Да премахнем петна от лепило от стъкло

Да почистим петна от лепило от стъкло може да се направи с помощта на олио. Просто намажете мястото и оставете за 10 минути, след което избършете с хартиена кърпа.

9. По-бързо варене на боб и варива

Забравили ли сте да накиснете боба или варивата? Сварете ги в неподсолена вода, добавяйки една супена лъжица студена вода на всеки 7-10 минути. 

10. Отстраняване на неприятни миризми в кухнята

Лесно може да се отървете от неприятните миризми в кухнята. Сипете 1 супена лъжица обикновен оцет в тигана и загрейте, докато се изпари.

11. Да разширим нови обувки

Един наистина много лесен трик. Обуйте си дебели чорапи, след което и новите обувки. Докато ги носите, загрейте местата, които ви стискат, със сешоар за около 10 минути.

12. Да съберем счупено стъкло

Може да съберете дори най-малките парченце счупено стъкло, като използвате пластелин.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама