Искате по-уютен дом? Направете това


Искате по-уютен дом? Направете това
Снимка: iStock/Guliver

Всеки иска домът му да бъде уютен. Подредбата на мебелите и аксесоарите понякога е от огромно значение. Ето няколко практични съвета от нас:

Любимите ви цветове

Изберете цветове, които обичате. Боядисайте стените или декорирайте с аксесоари в любимите си нюанси. Не мислете толкова кое е модерно. Доверете се на собствените си инстинкти.

Лампи от хималайска сол

Твърди се, че те произвеждат положителни йони и подобряват качеството на въздуха. Светлината, която излъчват, е много мека и приятна. Лампите от хималайска сол са най-подходящи за помещения, в които прекарвате вечерите си.

Седете на пода

Създайте възможности да седите на пода. По този начин ще се чувствате по-спокойни. Също така ще можете да се фокусирате върху настоящето, защото седите на земята. Този метод се нарича "граундинг". Можете например да купите меко килимче или пък да използвате възглавници.

Растения

Те насищат въздуха с кислород и намаляват физическия и психическия стрес. Също така пречистват въздуха от вредните вещества. Тропическите зелени растения са много подходящи и имат изключително много ползи, защото имат по-големи листа от останалите.

Важни неща за вас

Сложете любими снимки, аксесоари и предмети на видни места. Някъде, където ще ги гледате всеки ден. По този начин постоянно ще подобрявате настроението си, защото виждайки важни за вас неща, ще се сещате за скъпи хора и спомени.

Аромати

Етеричните масла помагат да се чувствате спокойно и уютно в дома си. Различните етерични масла имат различни ползи. Лавандулата например намалява тревожността, а ментата има енергизиращ ефект. Просто трябва да сложите няколко капки от любимия си аромат в дифузер и да го поставите на избрано от вас място.

Изберете стил и за кухнята

Когато стане въпрос за уют в дома, няма как да не се стигне и до кухнята. Там е мястото, на което приготвяте храната си. Изберете стилни, едноцветни чинии, които си подхождат с останалия интериор. Така, когато се храните, ще имате усещането за лукс и изисканост.

Изкуство

Правилно избраните произведения на изкуството наистина могат да заредят с настроение дома ви. Например е важно духът на картината да е съчетан с енергията, която искате да създадете в конкретната стая. Ако се развихрите и украсите по красив и нежен начин целия дом, той ще придобие съвсем нов вид.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама