Как да декорираме хола в скандинавски стил


Как да декорираме хола в скандинавски стил

През последните няколко години скандинавският стил в интериора се наложи успешно като еталон за добър вкус. Не е случаен и фактът, че редица известни хипермаркети за мебели са "родом" от студените северни страни. Известен по цял свят със своята практичност и изискана простота, скандинавският стил може да се похвали с елегантен вид пазещ духа на миналото и функционална топлота. Ето и кои са основните линии, които трябва да следвате, ако искате да се сдобиете с дневна в този популярен стил.

Скромна цветова схема

Забравете за всички контрастни цветове, открояващи се с яркост и настроение. Първото правило в скандинавския интериорен стил е белотата. Стените, таваните, в някои случаи дори подът, са в бял цвят. Той служи като платформа, чист фон за смесване на идеи и деликатни цветови нюанси. Типичната скандинавска всекидневна комбинира повече от умело съвременния шик с домашния уют и комфорт.

Повече светлина

Основна идея, на която се основава този изчистен и подреден стил, е светлината, независимо дали естествена, или изкуствена. Рядко ще видите традиционен северен дом, на чиито прозорци има щори. Ето защо, ако сте решили да интерпретирате това интериорно течение у дома, трябва да обърнете особено внимание на осветителните тела.

Естествени материали

Топлите тонове на дървесината и зелените растения тук-там внасят уют и стил в дневната, така че не се колебайте да ги подчертаете. Можете да се сдобиете с красив ламинат в топли кафяви нюанси, за да постигнете автентична скандинавска визия.

Класически геометрични форми

Стандартните геометрични форми като правоъгълник, квадрат и кръг, са често срещани при скандинавските дневни. Избирайте мебели с повече място за съхранение на вещите, тъй като аксесоарите също трябва да са сведени до минимум, за да се получи това усещане за подреденост и чистота.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама