Как да се грижим за меката мебел у дома


Как да се грижим за меката мебел у дома
Снимка: iStock/Guliver

Безспорно диванът и табуретките са в епицентъра на събитията, когато домът ни бива посещаван от гости, тъй като тази част от обзавеждането обикновено е определяща за общия комфорт и разпределение. Както на всеки му е известно, при плануване на подмяна на мебелите, то най-голяма сума винаги бива заделяна за покупка на мека мебел. Освен, че струва не малко, а понякога и цяло състояние средства, то тя се нуждае от специална поддръжка, която в никакъв случай не бива да подценяваме.

По-голямата част от производителите, при изработката на обзавеждането, използват изключително фини и деликатни тъкани, които привидно красиви, се оказват изключително сложни за поддръжка. Посещавайки специализиран магазин за препарати, то човек остава, меко казано, объркан от многообразието, което пазарът предлага. Затова е необходимо да притежавате известна доза познания, които ще ви дарят с перфектно чисти мебели.

Грижете се добре за поддръжката на меката мебел, тъй като една малка на пръв поглед грешка би могло да се окаже фатална за тази част от мебелировката. Експертите от МебелМаг ще ви дадат няколко практични съвета, които вярваме, че ще послужат подобаващо и няма да се стига до там инвестицията ви да се окаже на вятъра, тъй като никой не желае любимото му обзавеждане да бъде съсипано по невнимание.

Възползвайте се от услугите на професионална фирма за почистване на мека мебел

Дори и да си мислите, че добре се грижите за поддръжката на любимите диван, кресло и табуретки, то уверяваме ви, че почистването, което предлага професионалната фирма, не може да се сравни с вашите усилия. Ако някой хора го определят като каприз или загуба на средства, то за нас това е напълно оправдано и належащо.

Упоритите петна от гроздови напитки, кафе, сокове и шоколад могат да изчезнат след броени минути след намесата на експертните хигиенисти. Професионалните фирми си служат с висок клас препарати, които освен че са в състояние да заличат всяка грозна и нежелана следа, то те не нарушават целостта на тапицерията и след себе си оставят чистота и приятно ухание, на които да се наслаждавате за дълъг период от време.

Периодично почистване

Без значение от това колко често използвате меката мебел, а тя предимно се ползва ежедневно, трябва да отделяте време за нейното почистване. Веднъж годишно не е достатъчно, ако искате домът ви да бъде обитаван от красива и свежа на вид мебелировка. Не е нужно на всяко почистване да използвате препарати. Влажна кърпа и прахосмукачка са напълно достатъчни, ако това се случва веднъж в седмицата. По този начин освежавате тапицерията и премахвате насъбралите се върху нея косми, прах и нечистотии.

Съобразете се с вида на материята

В стремежа си да отметнете час по-скоро това ваше задължение в единствения ви свободен ден, то често пропускате една съществено важна подробност, а именно, че различните материи изпитват потребност от специална грижа. Когато професионален хигиенист почиства дома ви, можете да го разпитате подробно по този въпрос. Запомнете, че естествените материали не са особени привърженици на влагата. Винаги имайте под ръка поне една опаковка сух препарат, който да бъде използван в правилния момент.

При покупка се интересувайте за поддръжката

Прави ни впечатление, че когато хората пазаруват от МебелМаг не пропускат да зададат въпроса, свързан с поддръжката на меката мебел. Сложността й е определяща за извършването на покупката. Всеки ангажиран и вечно забързан гражданин се стреми към това да се сдобие било то с диван, кресло или табуретки, които се почистват бързо и лесно, без това да им коства кой знае какви усилия, средства или време. Всяка материя се нуждае от различен подход и с това са най-добре запознати експертните лица, практикуващи в мебелния магазин.

Купувайте качествени и доказани препарати

Максимата, че скъпото излиза евтино важи с пълна сила при покупката на препарати, създадени специално да поддържат добрия вид на тапицерията у дома. Замислете се, че е по-добре да инвестирате с няколко лева в повече за покупката на хигиенни средства, вместо това да извършите цялостна подмяна на обзавеждането.

Надяваме се съветите на експертите от МебелМаг да бъдат полезни за всеки от вас и с удоволствие, бързина и лекота да осъществявате поддръжката на всяка мека мебел, оформяща интериора у дома!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама