Колекцията LUSTIGT от ИКЕА предлага безкрайни игри без ограничения


Колекцията LUSTIGT от ИКЕА предлага безкрайни игри без ограничения
Снимка: ИКЕА

Колекцията за игра на ИКЕА – LUSTIGT въвежда потребителя в света на игрите. Тя е съставена от различни артикули, с които се цели да се насърчи играта между деца, предизвиквайки творчеството и въображението им.

ИКЕА разработва LUSTIGT чрез забавно сътрудничество между възрастни и малчугани. В процеса на създаване децата са имали възможност да играят с продуктите и да дават своите мнения какво би могло да се подобри или промени. Зад игривата колекция стоят имената на дизайнерите Мария Уинка, Карл Грандин, Бьорн Атидакс, Сара Фагер, Андреас Фредкинсон и Хенрик Пройц. Висококачествените продукти на LUSTIGT са изработени от устойчиви материали, които могат лесно да се рециклират. Много от тях са направени от естествено дърво. Всяка играчка може да се използва в продължение на години и да сменя своя игрив собственик.

Колекцията LUSTIGT позволява на детето напълно да се потопи в света на игрите, чрез разнообразните артикули, които предлага. Един от тях е разноцветният пъзел, който помага на малчуганите да тренират своето логическо мислене и да развиват фината моторика, докато изучават различните форми и размери. Играта на дартс от своя страна е напълно безопасна, тъй като „стрелите“ се залепят на мишената с велкро. Едната му страна е сива, а другата – разноцветна, което позволява сами да изберете как да играете. Чрез играта на дартс, децата развиват важни умения, като усет за дистанция и координация.

Сред артикулите на LUSTIGT ще откриете и интересната 10-метрова ролка за оцветяване. Размерите ѝ дават възможност на детето да оцветява, докато разучава заобикалящия го свят. Забавните детайли стимулират фантазията на детето и му помагат да развие творческото си мислене. Необикновената колекция предлага още редица вълнуващи артикули за игра като въже за скачане с LED светлини, захранвани от енергията, произведена от скачането, комплект за боядисване, колело на късмета, дори и строителни кубчета. LUSTIGT е подходяща за деца между 6 и 8-годишна възраст. Въпреки това всяко дете може да открие своя начин да се забавлява с играчките, а възрастните могат да преоткрият детето в себе си.

LUSTIGT е част от мащабната кампания на ИКЕА - Let’s play, която се обявява в подкрепа на играта, като основен фактор за развитието на всяко дете. За да създаде необикновената колекция, ИКЕА провежда най-голямото проучване за начините на игра по света. То включва изследвания, обстоен преглед на специализирана литература и дори качествен подход – пряк контакт с 352 души на възраст от 2 до 90 години в Китай, Германия и САЩ. Специалистите прекарват осем месеца, в които се запознават с естеството на играта и с това колко жизнено важна е тя за децата и възрастните. В резултат на проучването колекцията предлага безкрайни игри за малки и големи, а създателите й ни съветват да не поставяме ограничения в детската игра, защото те най-вероятно ще бъдат нарушени.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама