Нестандартни приложения на бирата


Нестандартни приложения на бирата
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено, когато чуем думата "бира", моментално се сещаме за кехлибарената напитка с балончета. И разбираемо, първото нещо, което ни идва на ум, е колко приятно би било да изпием една.

Бирата обаче има и доста неподозирани приложения. Предлагаме ви да видите как може да я използвате с бюти режима си, а също така и в домакинството.

Подхранва косата

Бирата е богата на витамин B и силикон, ключовите съставки за здрава коса, които също така стимулират растежа й.

Просто залейте косата си с топла бира, масажирайте скалпа и оставете да престои 5 минути. Изплакнете с хладка вода. Косата ви ще заблести, както никога досега.

Прави кожата стегната и мека

Бирата съдържа антиоксиданти, които предпазват кожата от преждевременно остаряване. Но тази алкохолна напитка има още едно положително свойство - засилва самовъзстановителните способности на кожата ви, помага да се стегне, а също така помага за премахване на фини бръчки.

Опитайте следната маска за лице: Смесете 1 супена лъжица бира, 1 белтък и 3 капки етерично масло от бадем. Нанесете на чисто лице и оставете да престои 10 минути.

Помага да спите по-добре

Хмелът, една от основните съставки на бирата, е натурално средство за лечение на инсомния.

Може да опитате следния лесен трик: изперете калъфката на възглавницата си с равни количество вода и бира. Плата ще абсорбира аромата на хмел и това ще ви помогне да заспите по-лесно.

Придава блясък на дървените мебели

Напоете парче памучен плат с бира и търкайте дървените повърхности, за да им предадете допълнителен блясък.

Срещу насекоми

Бирата държи мухите настрана от храната ви. Просто налейте бира в една чаша и я покрийте с алуминиево фолио, на което пробийте малки дупки. Мухите, привлечени от миризмата на напитката, ще влязат вътре. но никога няма да могат да излязат.

Прави металните предмети по-лъскави

Бирата е с ниска киселинност, което е идеално за полирането на метални предмети като бижута и чайници.

Напоете парче плат с бира и търкайте с него. Може също така да натопите предметите за няколко минути в бира. След като подсушите с парче плат, ще се изненадат колко блестящи са станали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама