Жена превърна обществена тоалетна в дом-мечта (снимки)


Жена превърна обществена тоалетна в дом-мечта (снимки)
Снимка: crystalpalacetoilets.blogspot.com

Харесваме креативните хора, а англичанката Лаура Джейн Кларк определено е сред тях. Талантливата архитектка е превърнала   изоставена публична тоалетна в дома на мечтите си.

Тя се натъкнала на занемарената постройка през 2005, когато се преместила в Лондон.

"Винаги съм харесвала идеята за микро-обновление. За мен това означава да спася места с интересна история, които са били изоставени и забравени", каза архитектката пред The Telegraph.

Когато Лаура казала на приятелите и семейството си, че планира да превърне стара публична тоалетна в апартамент с една спалня, техните реакции били смесени - от смях до ужас и критика. Това обаче не я спряло и сами ще се убедите, че резултатът е зашеметяващ.

Тоалетната е построена през 1929 и за последно е използвана през 80-те години. Когато Лаура се захванала с нея, тя изглеждала ужасяващо - паднала мазилка, счупени плочки и много боклуци. След няколко месеца усилена работа и вложени 65 000 долара, проектът й бил завършен. С помощта на майстори Кларк трансформирала изоставената тоалетна в стилен дом с една спалня, изпълнен със светлина и цвят.

Акцентът на този архитектурен шедьовър е спалнята в червено и златно, с легло с балдахин и огледало в цял ръст. Освен бляскавата спалня, този модерен дом има всичко, от което се нуждаете - хол, кухня, прекрасна баня и дори малка градинка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама