Петя Пандулева-Биковска: Жени, намирайте красота в себе си


Петя Пандулева-Биковска: Жени, намирайте красота в себе си

Точно на 8-ми март решихме да ви запознаем с една много чаровна и вдъхновяваща жена. Петя Пандулева-Биковска ни привлече с вечната си усмивка и желание да прави света около себе си по-красив. Тя умело борави с грима (може да се убедите сами в блога й PetPandaBlog.com), знае как да се радва на малките неща в живота и вярва, че всяка жена е прекрасна, независимо от нейния размер и фигура. 

Опиши се с 3 думи.

Позитивна, креативна и комуникативна.

Кафе или чай и по колко?

Лате с малко захар, не много често.

Без какво не излизаш от вкъщи?

Ключ, пари, телефон, червило.

Каква искаше да станеш като малка?

Принцеса, после дизайнер.

Ти си се занимаваш с реклама, но имаш собствен блог, PetPandaBlog.com. Защо го кръсти така и какво те вдъхновява да пишеш в него?

Исках да му измисля хем забавно име, хем да е свързан с мен и да не е анонимен. PetPanda е от Петя Пандулева, пък и много обичам панди. Те са черно-бели, пухкави, супер милички и доста мързеливи, а и са доказателство, че дори да ядеш само бамбук по цял ден пак може да не си с формите на газела. ;)

Има ли личност, на чийто стил се възхищаваш и копираш?

Има няколко plus-size блогърки, които много харесвам - Nicolette Mason, Tanesha Awasthi, Gabi Fresh. Не бих казала, че обичам да копирам нечий стил, но определено намирам вдъхновение в техния стил и самоувереност.

Какъв е твоят сутрешен бюти режим, любим продукт, без който не можеш да живееш?

След като съм си измила зъбите, си мия лицето и мажа с лек крем. После се гримирам в зависимост от деня, настроението и тоалета -винаги е различен грим, много рядко повтарям – един ден може да съм с тежък грим или червено червило, на следващия само с коректор и спирала. Продуктът, без който не мога, е спирала, наистина не излизам от вкъщи без спирала. Обожавам DiorShow Iconic Overcurl или Perversion на Urban Decay.

Най-голямата грешка, която често допускаме с грима си?

Има две, които и аз правя понякога, когато бързам, все пак никой не е безгрешен – да не блендираме добре фон дьо тена към врата и той да стои като маска или да прекалим с руж, който не е подходящ за кожата ни.

Ти си създател и на модната линия All Shapes of Beautiful, която е предназначена за по-пищни жени, които искат да изглеждат стилно. Какво те провокира да направиш тази крачка?

На пазара в България има много малко дрехи, които идват в размер над 44 и винаги ми е било трудно да си намирам красиви, модерни и удобни дрехи, които да ми стават. All Shapes of Beautiful идва във всякакви размери и се прави по точни мерки на клиентките, независимо дали са размер 32 или размер 54. Nikolay Bozhilov e гениален творец и съм му благодарна, че се съгласи да направим тази колекция. Скоро ще споделим новости за идващите по-топли месеци.

Коя е дрехата, която винаги присъства в гардероба ти?

Не мога да споделя само една. Фен съм на капсулния гардероб и All Shapes Of Beautiful бе създадена да попълни нуждите от точно такива задължителни дрехи. Според мен всяка жена трябва да притежава сако, права черна пола до коляното и малка черна рокля.

Напоследък все по-популярни стават плюз сайз моделите, какво би казала на жените, които постоянно се притесняват, че не се вписват в наложените стандарти за красота?

Бих им казала да се харесват такива, каквито са. Трябва да се грижим за себе си и здравето си, но да не прекаляваме със стремежа да се впишем в някакви рамки. Винаги е по-добре да намираме красота в себе си, а не да искаме да подражаваме или приличаме на някой друг. А плюс сайз моделите са популярни напоследък, защото повече и повече брандове започват да имат плюс сайз дрехи, защото осъзнават, че има търсене и това, че не си размер S или M не означава, че не обичаш модата и не искаш да изглеждаш добре.

Кои са малките ти радости в живота?

Обичам да намирам красотата в малките неща и смятам, че малките радости са точно неочакваните моменти, които те радват.

3 неща, които обожаваш да правиш?

Обичам да готвя, да чета и да спя. Не съм много интересна май.

На какво не можеш да устоиш?

На нещо шоколадово.

Какво най-много харесваш в себе си?

Май ще е клиширано, ако кажа чувството ми за хумор и това, че не гледам много сериозно на себе си.

А какво би променила?

Не мисля, че искам да променям нещо в себе си. Може би бих намалила нуждата ми от минимум 7 часа сън, за да имам повече време за други вълнуващи неща.

Коя книга в момента е на нощното ти шкафче?

Capture your style на Amee Song и Bloom на Estee Lalonde. Чета ги едновременно.

Кои са думите, които си повтаряш, когато ти е трудно?

“Не му се връзвай толкова.” Опитвам се да си повтарям, че не трябва толкова да преживявам всичко.

Една жена трябва…

Да вярва в себе си.

Какъв е твоят свят?

Красив, черно-бял с розови отенъци, изпълнен с цветя, любов и доброта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама