Ванеса Тонова: Да бъдеш "Жена на годината" на 19


Ванеса Тонова: Да бъдеш "Жена на годината" на 19
Снимка: Личен архив

Ванеса Тонова е едва на 19, а вече е "Жена на годината 2017" в категория "Модел" според конкурса на списание "GRAZIA". Започва своята модна кариера през 2015 в Ivet Fashion, а днес вече е част от най-престижните интернационални агенции. Сред тях са Fashion Model Management Milan, PRM Agency London, Unique Models Denmark, Blow Models Barcelona, Most Wanted Germany и Mademoiselle Paris. Успехът ѝ е забележителен и идва неочаквано бързо. Днес Ванеса може да бъде видяна по страниците на много родни и световни издания. Образованието си също продължава в духа на успеха - тя изучава Бизнес мениджмънт в един от най-престижните университети, University of Surrey.

Ето какво сподели талантливото момиче пред нашите приятели от Uspelite.bg:

Много момичета мечтаят за модна кариера. Как започна твоята?

При мен нещата се случиха доста внезапно, никога не съм мечтала за модна кариера, именно поради това вярвам, че нещата ми се получават с такава лекота.

Кариерата ми стартира преди 2 години. Приятел на майка ми много настояваше да ме заведе в “Ивет Фешън” (дъщеря му беше много успешен модел там). След поредица от откази от моя страна, най-накрая с моята майка се съгласихме, отидохме и ето че екипът на агенцията много ме хареса. Оттогава започна всичко.

Какво се крие зад професионалните обективи, светкавиците и подиумите?

Истината е, че колкото и лъскава, лесна и лежерна да изглежда професията модел, нещата далеч не са такива. Отчасти в България работата протича лесно, поради факта, че модната индустрия у нас не е голяма и развита, в повечето случаи екипите (фотограф, стилист, гримьор и т.н.), с които работя, се повтарят и всички се познаваме - това значително улеснява работния процес.

Докато в чужбина, отиваш в непознат град, живееш с непознати хора (модели, дошли от цял свят). Дните ти протичат в търчене между кастинги, докато не хванеш работа. В такива модни столици (Милано, Париж, Лондон, Барселона) в каквито аз съм била и живяла, конкуренцията е огромна, напрежението също.

Повечето момичета не издържат психически, защото работят целогодишно, а това означава сменяне на град, държава или континент в рамките на 2 месеца. Ето защо бих казала, че зад професионалните обективи, светкавиците, подиумите се крият много усилия, време и постоянство.

Коя е най-голямата трудност, която си срещала до този момент?

Една от най-големите ми трудности досега е свързана с избор - между продължаване на образованието ми или отлагането му, за сметка на пътуванията ми, свързани с ангажиментите ми като модел. В крайна сметка аз избрах висшето образование преди всичко и съм доволна от направения избор, продължавам с моделството, но не на пълни обороти. Пътуванията ще се случват, когато имам време и ваканции от университета.

Кой е твоят модел за подражание – на подиума и в живота?

Моделът ми за подражание на подуима е Кейт Мос, колкото и клиширано да звучи. Намирам я за необикновено красива, различна и отличаваща се. Някои дори я смятат за грозна, за мен отличаващото се е красиво и се цени високо в модната индустрия, както можем да преценим по кариерата ѝ.

Доколкото човекът, на когото се възхищавам в живота, това е моята майка. Тя е една успяла жена, както в семейството, така и в работата си. Винаги сме се подкрепяли взаимно във всичко и сме били една до друга в хубави и в лоши моменти. Някой ден бих искала да бъда майка и жена като нея.

Най-големият ми професионален успех до момента е....

За сравнително малкото време, в което се занимавам като модел, бих казала, че съм страшно доволна от успехите ми, постигнати досега. Със сигурност най-големият от тях е 2 фотосесии, по няколко дни за марката Bershka. Имах прекрасната възможност да снимам в централата им, която се намира на час път от Барселона и да бъда част от тази огромна империя Inditex.

Професията ми допринесе и за много лични успехи - животът ми сама в чужбина и срещите с толкова много и различни хора, ме промениха като личност и ме научиха на много неща.

Какво за теб е красотата?

Красотата е понятие различно за всеки един човек.

За мен бих казала, че тя е съвкупност от много неща, но не смятам, че се свежда до симетрия, перфектни мерки и черти, а по-скоро до различното и необикновеното. Също така вярвам, че хората, които притежават вътрешна красота са красиви и външно.

Как виждаш себе си след 10 години?

В живота ми напоследък се случват доста внезапни и неочаквани неща, така че дори и сега да дам определение как виждам себе си след 10 години, никой не може да е сигурен на къде ще го "отвее" животът за такъв дълъг период от време.

Засега съм се фокусирала върху образованието си. Първа година съм в един от най-престижните университети в Англия, доста е трудно, но започвам да влизам в ритъм. Относно кариерата ми, както казах вече, продължавам да се занимавам, но само когато имам възможност (ваканция) от университета.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама