5 грешки, които да НЕ допускате в CV-то си


5 грешки, които да НЕ допускате в CV-то си
Снимка: iStock/Guliver

Разбира се, една грешка надали ще убие шансовете ви за интервю, но определено е във ваш интерес да имате колкото се може по-добра автобиография. Когато търсите работа, доброто представяне може да ви отведе директно на стола за интервюта. Ето защо днес ще ви кажем кои са "традиционните" грешки, които хората допускат, пишейки CV-тата си.

1. Твърде кратка автобиография

Вероятно сте чули съвета, че автобиографията трябва да бъде една страница, за да е максимално прегледна и опростена. Оказва се, че работодателите са 2 пъти по-склонни да предпочетат кандидати с двустранни автобиографии пред "телеграма", особено ако се касае за длъжност на средното и над средното ниво.

2. Включване на обобщение

Автобиографиите тип "разказ", в които се споменава в свободен текст постиженията и местоработите ви, отдавна са отживелица. Много мениджъри са затрупани от работа и имат наистина само няколко секунди, за да прегледат автобиографията ви и да решат дали ще преминете на следващото ниво. В повечето случаи те имат склонност да разгледат само секцията за трудов стаж, за да видят какво е направил някой, в кои отрасли, компании и т.н. Най-добрата стратегия е да споменете компанията, длъжността си и след това да изредите основните си задължения – за препоръчване в "списък" с тирета и подточки.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама