5 знака, че работите това, за което сте родени


5 знака, че работите това, за което сте родени
Снимка: iStock/Guliver

Харесвате работата си, отговорностите си и отношенията си с колегите, клиентите и компанията. Но как можете да сте напълно сигурни, че сте на точното за вас място? От Business Insider споделят знаците, които подсказват, че сте родени за работата, която вършите.

1. Работата отразява силните ви страни

До този момент трябва да сте осъзнали кои са вашите звездни моменти или падения. Също така най-вероятно сте разбрали вашите възможности, отпразнували сте някой голям успех. Това самоусещане се придобива с времето и опита. Кариерният експерт на TopResume Аманда Аугустин обяснява, че когато работното място отговаря на таланта ви, то тогава всичко върви като по вода.

2. Личността и работата ви си пасват чудесно

Със сигурност звучи донякъде метафорично, но експертът Джой Алтимар отбелязва, че е напълно естествено да сме изпълнени с хармония и енергия, когато сме на правилния професионален път. Той обяснява, че правилното работно място кара хората да повярват в себе си и да изпитат удовлетворение.

3. Смятате, че има още какво да научите

Дори работата ви да предлага всичко, от което се нуждаете - добро заплащане и гъвкаво работно време - ако тя не ви позволява да израствате, то тогава пренебрегвате другите си умения. Както Аугустин изтъква, професията трябва да ви предостави възможност не само да разгърнете таланта си, но и да разширите своите умения.

4. Работата ви може да е стресираща, но въпреки това ви харесва

И в най-прекрасната работа на света не всичко е идеално. Всъщност, стресът се появява навсякъде, без значение от индустрията или мястото ви в йерархията. Експертът на TopResume напомня, че винаги ще има дълги нощи, кратки срокове за изпълнение, недоволни клиенти и куп негативи. Но ако сте на правилния път, това ще са просто дребни подробности.

5. Вълнувате се за работата си

Неделя е, знаете какво означава това - чувствате се неприятно заради предстоящия понеделник. Или пък не, ако обичате работата си. Дори да има моменти, в които сте наистина уморени, това не е предпоставка да имате мрачни мисли за кариерата си. Аманда Аугустин твърди, че когато човек е искрено отдаден на професионалното си развитие, мислите за работата му го вдъхновяват.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама