6 грешки, които ви провалят


6 грешки, които ви провалят
Снимка: iStock/Guliver

Дори и най-умните и способни хора грешат понякога. От грешка до грешка обаче има разлика, пише Inc.com. Тези няколко трябва да спрете да допускате, ако не искате да провалите кариерата си.

1.Вярвате, че да казваш и да мислиш нещо е същото, като да го направиш.

Планирането и подготовката са ключови съставки от рецептата за успеха, но най-важното нещо продължава да бъде действието. Не можете да извървите пътя към успеха само с мислене и говорене, колкото и да сте умни. Винаги идва момент, в който трябва да запретнете ръкави и да се захванете за работа.

2. Чакате да получите повишение, преди да поемете инициатива.

Ако искате да бъдете лидер, започнете да водите. Не е нужна титла, за да бъдеш лидер. Лидерството по своята същност е свързано с действието, влиянието и способността да постигаш резултати.

3. Не се изразявате ясно.

В процеса на общуване, човекът, който изпраща съобщението, носи отговорност за това то да бъде получено и разбрано. Трябва да се научите да обяснявате нещата ясно, точно и просто. Прекалено често оставяме на получателя да разгадае нашето съобщение и да разбере какво трябва да направи. Фактът, че вие разбирате това, което сте казали, не означава, че човекът, който получава съобщението, проумява казаното.

Дочетете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама