6 умения, които ще ви помогнат в кариерата


6 умения, които ще ви помогнат в кариерата
Снимка: iStock/Guliver

Има много умения, ключови за успеха, които се добиват самостоятелно с опита. От Business Insider посочват тези от тях, които са особено полезни на всеки млад професионалист. 

1. Умението да се учиш от критиката

На никого не му е приятно да посочват грешките му. Но за да се развивате, трябва да приемате конструктивната критика от положителната ѝ страна и да я използвате за личното си усъвършенстване.

2. Умението да започваш интересен разговор

Ако се осмелявате по-често да заговаряте хора и можете да поддържате разговора интересен, лесно ще изграждате полезни нови контакти и приятелства.

3. Умението да поискаш нещо по правилния начин

И тук си има тактика - трябва да изчакате подходящия момент и да влезете уверени при шефа, като му обясните аргументирано защо трябва да ви даде това, което искате.

4. Умението да бъдеш устойчиви

Все някога в живота си ще имате провали, тъга, напрежение. Трябва да се научите да не допускате тези моменти да ви съсипят. Бъдете твърди пред предизвикателствата и не забравяйте, че след бурята винаги се показва слънце.

5. Умението да контролираш гнева си

Когато сме ядосани, често се изкушаваме да вдигнем скандал и да си кажем всичко, което ни тежи на душата. Но това невинаги е мъдро. Не се поставяйте в ситуация, в която ще съжалявате за думите си, когато се успокоите. Канализирайте яда си в нещо продуктивно.

6. Умението да живееш според възможностите си

На всеки му се иска да си позволява повече неща, особено когато е по-млад. Не се поддавайте на импулсите да харчите прекалено много и да гоните начин на живот, който просто в момента не ви подхожда. Вместо това развийте навици за добро управление на личните финанси и разумно спестяване.

Четете още интересни статии в нашия бизнес сайт Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама