7 начина да излъчвате увереност


7 начина да излъчвате увереност
Снимка: iStock/Guliver

Всички искаме да сме по-уверени – това е качеството, което ни помага да изграждаме силни връзки и да се движим нагоре в кариерата си. Понякога обаче прекалената увереност се превръща в арогантност, а това не е добре нито за вас, нито за близките и колегите ви.

В своята книга Why Leaders Fail (“Защо лидерите се провалят“) писателите Питър Страк и Мери Кели изследват как началниците саботират себе си и компаниите си, като излъчват арогантност, вместо самочувствие. Ето какви са техните съвети за избягване на подобен проблем.

Признайте и приемете, че ще правите грешки. Арогантните хора никога не го правят и се опитват да отклонят вниманието към пропуските на другите. Когато сте сбъркали, извинете се и се поучете – това не ви прави слаби, а показва, че можете да израствате.

Поемайте отговорност за действията на подчинените си. Лидерите са пример за подражание. Служителите трябва да чувстват, че могат да разчитат на тях по всяко време. Ако екипът претърпи провал в някакъв проект, лидерът е първият, който трябва да поеме отговорността.

Отнасяйте се към хората с уважение. Дори когато сте изморени или ядосани, не губете достойнството си и не изпадайте в истерии. Иначе бързо можете да загубите доброто мнение на останалите за вас.

Прочетете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама