Имате разсейващи колегите? Правете тези неща


Имате разсейващи колегите? Правете тези неща
Снимка: iStock/Guliver

Колегите ви са истински шампиони в малките разговори - обсъждане на клюки, филми, събития, които предстоят или са се случили през последните дни? Ако това не е средата, която стимулира вашата продуктивност, има начин да запазите добите си отношения с тях и в същото време да не допускате желанието им за приятелска комуникация да пречи на работния ви процес. Според Money.com ще постигнете много добри резултати, ако приложите следните прости стратегии.

1. Бъдете откровени. Не се чувствайте длъжни да отговаряте всеки път на колега, който е в настроение за бърз приятелски разговор. Вместо това намерете начин тактично да му кажете, че нямате време за това. Фрази като: „Гоня краен срок, който е днес и наистина нямам време“ или „Да го обсъдим в обедната почивка или след работа“ могат да пощадят чувствата на човека отсреща, а на вас да спестят изгубено време, което няма как да си върнете обратно.

2. "Разделяй и владей“. Тази стратегия е заложена в човешката природа от дълбока древност. Когато сме изморени, сме склонни да приветстваме като добре дошло всяко прекъсване и разсейване от основната ни задача. Можете да го избегнете като разделите големите задачи на по-малки и се награждавате с малки почивки след изпълнението на всяка такава. Ако и колегите ви работят по същия проект, много лесно може да синхронизирате графиците си и да се отдавате на странични разговори по едно и също време, без да си пречите взаимно.

3. Превърнете деня си в игра. Игрите са много ефективен начин за постигане на висока продуктивност, без да се губи елементът на забавлението. Ангажирайте колегите си със символични приятелски залози като например човекът, който има най-много телефонни обаждания за деня, получава безплатно сутрешно кафе на следващия ден, или този, който има най-малко сделки за деня, ще чисти микровълновата печка цяла седмица.

4. Сложете слушалки и се изключете от говорилнята. Ако винаги сте се чудили как младото поколение успява да игнорира целия външен свят с помощта само на две слушалки, сега е моментът да разберете. Ако това не е в противоречие с политиката в офиса, слушането на музика може да се окаже добро оръжие за борба с прекъсванията и разконцентриращите действия и шумове на околните.

5. Измъкнете се. Съвременните офиси не предлагат много възможности за самостоятелност. Големите отворени пространства, разделени от малки прегради, не са най-доброто решение, ако имате нужда от тишина и спокойствие. Изходът в такава ситуация е да потърсите алтернативно пространство за работа – някоя крайна маса в кафенето, самотен ъгъл в стаята за почивка или свободна конферентна зала, която може да използвате за известно време.

Прочетете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама