Какво да правите, ако сте останали без работа?


Какво да правите, ако сте останали без работа?
Снимка: iStock/Guliver

Каквото и да си говорим, времената днес са трудни за всички. Милиони хора по света останаха без работа заради разрастващата се пандемия от коронавирус. И тъй като изобщо не е ясно кога различните икономики ще успеят да си „стъпят на краката”, може би ви трябват идеи как да оползотворите свободното си време, докато сте безработни или в неплатен отпуск.

1. Създайте си график

Хубаво е да си подарите няколко лежерни дни, след като приключите дадена работа, за да се отпуснете, но се опитайте да не си създавате твърде много „удобства”. Колкото и да ви се струва, че подреждането на пуловери и рокли си е сериозно занимание, спазването на график е един от начините да останете продуктивни и съсредоточени. Ставайте по-рано, вземете си душ, направете малко упражнения и продължете с ежедневните си занимания, за да сведете до минимум възможността да изпаднете в депресия.

2. Присъединете се към някоя агенция

Един от най-лесните начини за преодоляване на разликата между два напълно противоположни „лайфстайла” е намирането на временна или почасова работа чрез агенция. Докато много безработни „ловуват” по сайтовете с обяви за работа почти религиозно, не забравяйте да включите и агенциите за временна заетост. Макар да не е постоянно решение, ще бъдете в по-добро финансово състояние, докато търсите нещо постоянно.

3. Работете онлайн

Друг чудесен вариант, ако сте безработни, е онлайн работата. Много различни сайтове предлагат различни начини да печелите пари онлайн, но се уверете, че сайтът, който сте избрали, е надежден. Е, не очаквайте кой знае какво заплащане, но пък ще можете да свързвате двата края. Вариантите са неограничени – попълване на анкети, бързи преводи, изготвяне на отчети, ако сте във финансовата сфера или пък онлайн уроци.

4. Продайте ненужните си вещи

Имате да плащате текущи сметки, а към момента нямате никакви приходи? Продайте нещата, които не използвате и с „един удар-два заека” – хем ще разчистите дома си, хем ще спечелите някой лев. Сигурни сме, че имате поне 3 рокли, които са ви подарък, но все още стоят с етикети или пък чифт обувки, в които се влюбихте на витрината, но така и не обухте никога.

5. Запишете се на онлайн курс

Участието в някой курс може да бъде добър начин да поддържате ума си бодър, докато сте безработни. Още по-хубавата новина е, че голяма част от опциите са безплатни заради пандемията, а накрая ще вземете и сертификат, който можете да впишете в автобиографията си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама