Никога не казвайте тези 5 неща на шефа


Никога не казвайте тези 5 неща на шефа
Снимка: iStock/Guliver

На почти всички ни се е случвало в някакъв момент да кажем погрешното нещо на погрешния човек. Обикновено се извиняваме и въпросът е забравен.

Когато обаче "погрешният човек" е шефът, ситуацията става доста неловка. А и може да има тежки последици за кариерата ни - да загубим повишение, на което сме се надявали, или дори да ни уволнят.

За да избегнете такава катастрофа, вижте кои са петте неща, които Business Insider съветва никога да не казвате на началника си.

1. "Не мога да понасям колега Х и не желая да работя с него/нея."

Шефовете не би трябвало да се занимават с дребни спорове между служителите. А и говоренето зад гърба на някого кара самите вас да изглеждате зле. Ако положението с колегата е нетърпимо, ви препоръчваме друг подход - посочете нещо конкретно, което не е свършил, и предложете решение.

2. "Ама досега винаги сме го правили по този начин."

Никой не харесва служителите, които не са готови за промени. Трябва да сте гъвкави и отворени към нови неща, да търсите начини за по-ефективно свършване на работата. Когато шефът ви помоли да направите нещо по-различно, отговорете положително, но поискайте да ви разясни в детайли какво има предвид.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ НЕЩА ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама