Пазете се от тези 4 типа шефове


Пазете се от тези 4 типа шефове
Снимка: iStock/Guliver

Случили сте на страхотен шеф? Поздравления. Не всички обаче имат вашия късмет. Лошите началници могат да навредят изключително много на работния процес, да отровят атмосферата в офиса и да създадат нетърпим стрес за подчинените си.

В материал, публикуван в LinkedIn, например съветват да се пазите с всички сили от тези четири типа началници, но ако това не е възможно, ето и как да се справите с тях.

1. Некомпетентният

Некомпетентният шеф обикновено е получил повишение прекалено бързо и държи позиция, която е отвъд неговите възможности. Най-вероятно има подчинени, които работят за компанията от по-дълго време от него и имат знания и умения, с които той не разполага.

Ако имате проблеми с подобен шеф, най-ефективното решение е да преглътнете гордостта си и да споделите с него вашия опит и знания, без да се държите високомерно.

2. Роботът

В представите на робота вие сте служител номер 72 с ефективност от 84% и ниво на опит 91 от 100. Този шеф взима решения само на база на числа и данни, като при липсата такива се саморазрушава. Той не полага никакви усилия, за да създаде връзка със своите служители.

За да успеете да се сработите с робота, трябва да се научите да говорите на неговия език. Преди да споделите идеята си с него, трябва да се уверите, че имате данни, които да я подкрепят.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама