4 лесни антицелулитни трика за заети момичета


4 лесни антицелулитни трика за заети момичета
Снимка: Кройтерхоф

Момичета, знаем, че сте заети! За съжаление обаче, целулитът не признава нито график, нито възраст или сезон – никоя от нас не е застрахована срещу омразната портокалова кожа. Твърдо решени сме да се справим с нея преди лятото отново да е тук, а с него – и непрощаващите къси рокли и дънкови шорти.

Подбрахме няколко находчиви идеи, които лесно може да интегрирате в заетото си ежедневие и неусетно да се лишите от целулита.

1. В офиса: Пийте една чаша вода на всеки кръгъл час

Това правило се помни лесно, нали? Настройте аларма на телефона си, която да ви подсеща, че е време за нова доза хидратация. Ако дните ви минават в движение, имайте подръка шише с вода – на пазара има богато разнообразие от бутилки от леко боросиликатно стъкло или биоразградима пластмаса. Така пиенето на вода е удобно навсякъде, отговорно към природата и с допълнителна доза естетическа наслада!

2. На обяд: Яжте сьомга и салата със спанак

Спанакът е един от най-богатите източници на лецитин – това е вид фосфолипид, който се среща в клетъчната мембрана и се грижи за регенеративните процеси. Негова основна роля е заздравяването на съединителната тъкан, което видимо намалява целулита.

Други източници на лецитин са яйцата, соята, зеленчуци като броколи, карфиол и зеле.

Омега 3 мастните киселини в рибата и ядките също са от изключителни помощници в борбата срещу целулита заради своето липолитично и противовъзпалително действие.

спанак

3. По време на спорт: 10 минути ходене по наклон

Независимо дали тренирате във фитнес или предпочитате дейностите навън, бързо ще видите заглаждане на кожата в областта на бедрата и дупето, ако включите 10 минути ходене по наклон. Този тип натоварване е извънредно щадящо за коленете, а в същото време ще заздрави мускулите и ще доведе до по-равномерно разпределение на слоя мазнини над тях – кожата става като ябълка, не като портокал.

4. В банята и след душа: Масаж с качествена антицелулитна козметика

Изразеният дрениращ ефект на кофеина и способността на карнитина да ускори разграждането на мазнините превърнаха антицелулитната серия на Кройтерхоф в надежден съюзник срещу омразния целулит.

Може да започнете с душ гел ексфолианта с фини пилинг частици, който ще почисти и заглади кожата, подготвяйки я за следващите стъпки. Серумът е предвиден за интензивна 14-дневна терапия – например непосредствено преди лятната почивка или пък за бърз старт на личната ви битка с портокаловата кожа. Той е с бързо попиваща текстура, която го прави удобен за употреба дори в забързаните сутрини преди работа. Гелът с висока концентрация на кофеин и карнитин е идеален за поддържаща грижа – бързият, енергичен масаж ще подпомогне действието му, а изразеният загряващ ефект ускорява усвояването на активните съставки.

Повече за Антицелулитната серия Кройтерхоф научете ТУК!


Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички