4 маски за лице с мента


4 маски за лице с мента
Снимка: iStock/Guliver

От ментата не само се приготвя ароматен чай, но също така може да се използва за поддържането на здрава и красива кожа. Тази билка се прилага ефикасно при лечение на акне. Тя съдържа съставка, която изсушава пъпките и почиства порите. Витамин А пък помага за контролиране на прекомерното производство на мазнина. Ментата има антиоксидантни свойства, тонизира кожата и отстранява черните точки.

Маска с мента и лимон срещу акне

Сложете шепа листа от прясна мента и 1-2 супени лъжици лимонов сок в блендер до образуването на еднородна смес. След това нанесете сместа върху почистено лице и шия, оставете да подейства 20-30 минути и изплакнете.

Правете си тази маска 2 пъти седмично, за да получите добри резултати.

Защо работи?

Ментата почиства мъртвите клетки от кожата и убива бактерията, която причинява акне. Лимонът пък съдържа Витамин C, който намалява появата на кафяви петна. Помага за стимулиране на здравословното производство на колаген, което води до по-стегната кожа и намалява възпаленията.

Маска с мента и банан за блестяща кожа

Сложете в блендер 1 добре узрял банан, няколко пресни листа метна и 1 супена лъжица лимонов сок. Блендирайте до образуването на гладка смес и нанесете върху лицето за 20-30 минути. Изплакнете с хладка вода. Правете маската поне 2 пъти седмично.

Защо работи?

В банана има витамини и вещества, които са важни за здравия външен вид на кожата. Този плод защитава нашата кожа от свободните радикали и следователно забавя процеса на стареене. Бананът овлажнява кожата и й придава блестящ вид.

Охлаждащата мента има високо съдържание на витамин А, салицилова киселина и антиоксиданти, които оказват благоприятно въздействие върху кожата.

Маска за лице с мента за мазна кожа

Смесете 1 супена лъжица брашно от нахут с 1 супена лъжица мента на прах и 1 супена лъжица прясно изцеден лимон. Разбъркайте добре и нанесете пастата върху лицето и врата си. Оставете да подейства 20-30 минути и изплакнете.

Използвайте тази смес ежедневно, за да контролирате излишното производство на мазнина от кожата.

Защо работи?

Лимонената киселина действа като натурален пилинг и ограничава производството на излишна мазнина. Подобно действие има и нахутеното брашно.

Маска с мента за мазна кожа

Сложете в блендер шепа пресни листа от мента и 1 супена лъжица заквасена сметана. След като се образува гладка смес, намажете лицето с маската и оставете в продължение на 20-30 минути. Изплакнете добре с хладка вода. Използвайте ежедневно, за да се справите със сухотата на кожата си.

Защо работи?

Млякото хидратира сухата кожа, ексфолира и успокоява раздразненията. Мазнината в сметаната компенсира сухотата на кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама