5 грим техники за перфектна кожа


5 грим техники за перфектна кожа
Снимка: iStock/Guliver

Не е нужно да разполагате с цяло куфарче, пълно с гримове, за да създадете перфектната визия. Истината е, че дори няколко продукта са напълно достатъчни, стига да знаете как да боравите с тях правилно. И тъй кожата на лицето е онази, която прави първото впечатление и създава усещане за чистота и съвършенство, днес ще ви споделим няколко грим техники, свързани с нея.

1. Използвайте хубава основа

Да използвате хубава и качествена основа е точно толкова важно, колкото и какъв фон дьо тен ще изберете. Все пак, основата за фон дьо тен е продуктът, който ще създаде невидима бариера между кожата и грима, ще попречи на порите да се запушат и ще задържи покритието максимално дълго. Повечето гримьори съветват да изберете база, която има същата основа като фон дьо тена ви, например и двата продукта са на водна основа. В противен случай те ще се отблъснат, което ще затрудни смесването.

2.Четка, блендер или пръсти?

Вечният въпрос – с какво да нанасяме фон дьо тена. Ако искате хубаво и плътно покритие, например за вечерно излизане, използвайте четка. За ежедневна визия – бюти блендер, а ако просто искате да освежите лицето си, прикривайки някоя и друга червенина – пръсти.

3. Нанасяйте в една посока

Винаги нанасяйте фон дьо тена с движение надолу, независимо с какво точно извършвате това действие. Повечето от нас имат лек мъх по лицето, а кръгообразните движения подчертават този "ефект".

4. Коректор за мързеливи дни

Този трик е за онези дни, когато закъснявате или просто ви мързи твърде много, за да нанесете цялостен грим. Просто сложете малко количество коректор под очите, по ъглите на устата и на върха на носа.

5. Руж под фон дьо тен

Това е доста интересен начин да нанесете руж, без да акцентирате твърде много на него. Така че, ако искате по-естествена визия, просто добавете малко цвят преди фон дьо тена.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама