5 изпитани домашни маски с диня


5 изпитани домашни маски с диня
Снимка: iStock/Guliver

Динята е не просто вкусен летен плод. Тя също така има страхотен ефект върху кожата. Със своите 93% съдържание на вода и мулати-витаминна комбинация от витамини А, В6 и С, динята не само ще хидратира кожата ви, но също така ще я възстанови и защити. Предлагаме ви няколко домашни маски с този сочен плод според типа кожа.

За изгоряла от слънцето кожа

Напоете памучни тампони с пресен сок от диня и ги сложете върху изгорените места. Оставете ги в продължение на 15 минути, след което изплакнете с хладка вода.

За блестяща, мека кожа

Смесете 1 чаена лъжичка сок от диня с 1 чаена лъжичка натурално кисело мляко. Млечната киселина и ензимите в кисело мляко нежно ексфолират и почистват, докато динята хидратира и лекува. Нанесете маската върху лицето и врата си, постойте с нея за 10 минути и изплакнете.

За старееща кожа

Смесете 1 чаена лъжичка сок от диня и 1 чаена лъжичка намачкано авокадо. Авокадото е богато на омега-3 мастни киселини, витамин С и витамин Е, които действат като антиоксиданти. Нанесете маската върху лицето си за 20 минути и изплакнете с топла вода.

За суха кожа

В купичка сипете 1 чаена лъжичка сок от диня и 1 чаена лъжичка мед. Медът има естествени овлажняващи свойства, а това заедно с динята ви гарантира дълбока хидратация на кожата. Нанесете маската върху лицето си и оставете с нея в продължение на 15-20 минути, след което изплакнете с топла вода.

За възпалена, склонна към акне кожа

Смесете 1 чаена лъжичка сок от диня и 1 чаена лъжичка намачкан узрял банан. Бананът, който съдържа витамини B2, B6 и B12, ще помогне за намаляване на възпалението, като същевременно ще направи кожата еластична и мека, докато динята ще я хидратира. Нанесете маската върху лицето си за 10-15 минути и изплакнете с топла вода.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама