5 незаменими съвета за красота


5 незаменими съвета за красота
Снимка: iStock/Guliver

Не всяка жена има късмета да се радва на красива и гладка кожа, без да полага усилия за това. Ако искате и вие да имате такава, ето няколко тайни, с които можете да го постигнете. Продължете да четете, за да научите кои са 5-те трика, които ще я направят сияйна и мека като коприна:

1. Не заспивайте с грим

Това вреди изключително много на кожата ви, защото през нощта й пречи да диша. Винаги почиствайте грима си с мицеларна вода или някакъв друг продукт, след което хидратирайте кожата си преди лягане. Независимо в колко часа сте се прибрали, винаги почиствайте лицето си, за да се радвате на свежа и отпочинала кожа на сутринта.

2. Редовно правете маски

Правете маски, които подхранват кожата ви в дълбочина, за да сте сигурни, че тя се чувства добре. Може да си купите от магазина или да си направите сами с натурални продукти. Добър вариант е да използвате розова вода, която подхранва кожата. Необходимо е единствено редовно да пръскате лицето си с нея. Тя има противовъзпалително действие, като допълнително ще успокои и подхрани кожата ви.

3. Пийте много вода 

Не позволявайте на кожата ви да изсъхва. Много е важно да пиете по 7-8 чаши вода на ден. Хидратирайки тялото си отвътре, бъдете сигурни, че и кожата ви ще бъде тонизирана, мека и много свежа.

4. Не мийте прекалено често лицето си 

Все пак не прекалявайте с грижите и не мислете, че ако миете постоянно лицето си, това ще направи кожата ви по-красива. Напротив, така премахвате естественото й омазняване и може да постигнете обратния ефект и да стане прекалено суха. Два пъти измиване на ден е напълно достатъчно, за да сте сигурни, че замърсяванията по кожата ви са напълно изчистени и премахнати.

5. Хранете се балансирано

Това, което ядем, влияе изключително много върху здравето и красотата на нашата кожа. Бихте могли да си изготвите хранителен режим, който да се отразява добре на кожата ви. Опитайте се да избягвате мазни храни, чипсове, снаксове и газирано. Те много вредят на кожата. Заменете газираните напитки и соковете с вода. Наблегнете на плодове и зеленчуци, които са полезни за тялото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама