6 грим съвета за сезона на алергиите


6 грим съвета за сезона на алергиите
Снимка: iStock/Guliver

Слънцето грее, птичките чуруликат, а сезонът на алергиите е в разгара си. Но не позволявайте да вземе най-доброто от всекидневната ви красота. Включете тези 6 съвета, за да се уверите, че гримът ви ще остане непокътнат, дори ако сълзите и кихането имат план да го развалят.

1. Използвайте водоустойчиви продукти

Водоустойчивата спирала е наистина добро решение. Ако сезонните ви алергии причиняват сърбеж и сълзи, най-вероятно ще искате продукти, които не се размазват, без значение колко често си разтърквате клепачите.

2. Пробвайте тъмно син молив

Вместо черно, нанесете молив на водна основа, за да предотвратите всякакво раздразнение. Просто се придържайте към водоустойчивост заради гореспоменатото търкане.

3. Точният цвят

За да избегнете всяко зачервяване, нанесете зелен коректор, преди да сложите основата си.

4. Не прикривайте торбичките под очите - хидратирайте

Тъмните кръгове под очите са често срещана нежелана реакция от алергиите (обвиняваме и липсата на сън). Редовно хидратирайте сухата и сърбяща кожа, за да избегнете появата им.

5. Контурирайте

Ако просто не можете да премахнете ужасната подпухналост, която идва заедно с алергиите, можете просто да промените фокуса. Вместо да фокусирате усилията си върху скулите, подчертайте областите, които най-много се нуждаят от това - очите и носа. Използвайте матови кафяви сенки под очите и на клепачите, за да намалите вида на подпухналостта. Ако имате зачервен нос като на Рудолф, скрийте възпалението, като наблегнете на бронз от двете страни и прибавите бяло в крайчето.

6. Премахнете грима напълно

Когато се съмнявате в способностите си да се гримирате сама, предлагаме да се откажете напълно от него. Понякога е най-добре просто да позволите на алергиите да си свършат работата (нямате избор). Уверете се, че сте си набавила много овлажняващи средства и пийте достатъчно вода, за да се справите с подпухването и сухотата. Изключително големи слънчеви очила помагат за през деня.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама