Ако правиш това, сама разваляш бюста си


Ако правиш това, сама разваляш бюста си
Снимка: iStock/Guliver

Зоната около деколтето е много деликатна. Както се грижим за лицето си, не трябва да забравяме за бюста си. В ежедневието често пренебрегваме тази част от тялото си, а не трябва. Ето 6 грешки, които често допускаме и имат негативен ефект върху гърдите ни.

1. Грешният размер сутиен

Изненадващо само 25% от жените носят сутиен с правилен размер. Другите избират по-малък или по-голям, като и двата варианта са грешни. Гърдите губят своята форма без необходимата подкрепа, а тясното бельо притиска кръвоносните съдове.

2. Сутиен с прекалено голям подвигащ ефект

Когато носиш сутиен, който "свива" гърдите ти, за да изглеждат по-големи, това има сходния ефект, както с по-малкия размер.

3. Пиърсинг

Всеки пиърсинг е потенциално опасен поради възможността от възпаление. Рискът е още по-голям, когато е върху гърдите, защото по тази зона има много лимфни възли. Освен това не е подходящо да носиш дантелени сутиени, тъй като се закачат и не е комфортно.

4. Да тичаш без сутиен

Гравитацията си казва своята дума, когато тичаш или спортуваш активно, без да носиш сутиен. Това води до деформация на гърдите.

5. Да спиш по корем

Гърдите ти няма да станат по-малки, но тяхната форма ще се промени в течение на времето. Ако искаш безопасно да спиш по този начин, постави одеяло или възглавница под гърдите си.

6. Не използваш кремове

Както мажеш лицето и останалата част от тялото си, така трябва да полагаш грижи и за деколтето си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама