3 маски за лице с кайсии


3 маски за лице с кайсии
Снимка: iStock/Guliver

Сега е сезонът на кайсиите, които са не само изключително вкусни, но и много полезни за организма ни. 

В плода се съдържа голямо количество бета каротин, който играе ролята на антиоксидант. Той подсилва имунната ни система и е полезен за очите, косата и кожата. Също така кайсиите са често използвани в козметиката. Фино стрити частички от костилката на плода се добавят в ексфолиантите и се използват за пилинг на кожата.

Днес ще ви покажем 3 маски за лице, които съдържат този плод.

Кайсия, мед и портокалов сок

Тази маска не само хидратира, но почиства и ексфолира кожата. Вземете добре узряла по-голяма кайсия и я намачкайте с вилица, добавете 3-4 чаени лъжици мед и 1 чаена лъжица портокалов сок. Разбъркайте добре и нанесете върху лицето и врата. Оставете да подейства 30-40 минути, след което изплакнете с топла вода и подсушете.

Кайсии, мед и бадеми

Ако искате по-мека и гладка кожа, тогава пробвайте тази маска. Тя също така е ефективна за премахване на черни точки. Вземете 2 узрели кайсии, пасирайте ги и ги смесете с 2 чаени лъжици мед и ситно смлени бадеми. Нанесете върху лицето и врата. Оставете 20 минути, след което изплакнете.

Кайсии, овесени ядки и кисело мляко

Вземете 3 узрели кайсии и ги пасирайте, след което добавете към тях 1 супена лъжица фино смлени овесени ядки и 1-2 супени лъжици кисело мляко. Разбъркайте добре всички съставки, оставете 15-20 минути и изплакнете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама