Храни за по-бърз растеж на косата


Храни за по-бърз растеж на косата
Снимка: iStock/Guliver

Искате да имате дълга и красива коса, нали? Като за начало трябва да спрете да я горите с преси и маши, защото изтощената коса расте много по-бавно. Както знаете, красотата идва отвътре, затова, ако желаете да имате хубава и дълга коса, трябва да я подхраните с правилните храни. 

Магданоз 

Той съдържа много витамин С, който заздравява косъма и предотвратява накъсването му. Опитайте се да го включите във възможно най-много ястия. Също така той е мощен антиоксидант. Магданозът е много полезен за косата, защото предпазва от изтощаване, а това помага за по-бързия й растеж.

Авокадо

Съдържа много наситени мастни киселини, които стимулират производството на колаген и еластин. Така ще се радвате на здрава и мека коса. Авокадото е полезно не само за косата, но и за кожата ви, защото я прави по-еластична и красива. Ето защо, ако искате дълга и гъста коса, включете в менюто си авокадо. Можете да го добавите в салата, в смути или да използвате масло от авокадо за овкусяване.

Яйца

Жълтъкът на яйцето съдържа много биотин, който спомага за растежа на косата. Биотинът е основна съставка в редица шампоани, защото е изключително полезен за косата. Редовният прием на яйца може да направи косата ви красива, мека и много по-дълга. Достатъчно е да хапвате по две яйца на ден и много скоро ще имате резултати.

Слънчогледови семки

Помагат за по-бърз растеж на косата, тъй като имат високо съдържание на витамин Е. Той от своя страна подобрява кръвообращението в скалпа и засилва растежа на косата. Можете да ги консумирате под формата на слънчогледово олио, да ги сложите в салата или да ги ядете директно.

Бадеми

Подобно на жълтъците на яйцата, бадемите съдържат биотин, който, както вече споменахме, е много полезен за косата ви. Приемайте продукти, богати на биотин и само след два месеца ще забележите разлика в косата си. Не забравяйте обаче, че ядките са доста калорични и ще трябва да тренирате, за да горите излишните калории, които натрупвате с приема им. Не прекалявайте с тях.

Мазни риби

Мазните риби като сьомга, скумрия, риба тон или шаран са изключително полезни за здравето и красотата на косата ви. Те са богати на витамин Д, протеин и омега-3 мастни киселини. Спомагат за заздравяване на скалпа и  стимулират растежа на косата. Убедете се, че присъстват в менюто ви поне 2 пъти седмично, а ако не обичате риба и морски дарове, можете да приемате необходимите омега-3 мастни киселини под формата на рибено масло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама