И устните ви имат нужда от слънцезащита. Ето как


И устните ви имат нужда от слънцезащита. Ето как
Снимка: iStock/Guliver

През лятото защитаваме кожата си от вредните слънчеви лъчи. Мажем се с всякакви видове козметични продукти. Доста често обаче не обръщаме внимание на някои части от тялото и си мислим, че те няма как да пострадат. Една от тях са устните ни, на които силната слънчева светлина също се отразява.

Съветваме ви винаги да използвате балсам за устни, който има слънцезащитен фактор. Трябва да го използвате по-често през лятото, особено когато сте на почивка и сте изложени на слънчевите лъчи по цял ден. По този начин ще предпазите устните си от дехидратиране, напукване и слънчево изгаряне.

Ето още няколко съвета, които ще ви помогнат да се погрижите за устните си.

Нанасяйте правилния тип червило

Не е подходящо да си слагате матови червила, защото те не позволяват на кожата да диша през лятото и я изсушават. Изберете балсам за устни със слънцезащитен фактор, за да предпазите устните си от слънчевите лъчи. Нанесете го около 15 минути преди да излезете и нанасяйте периодично на 2 часа или след консумиране на храни или напитки. Ако кожата ви не е чувствителна, можете да си купите фактор 15, но ако е, не рискувайте и изберете фактор 30, за да сте сигурни, че устните ви са напълно защитени.

Хидратация

Да хидратирате устните си е много важно, защото през лятото естествената влага на устните е намалена. За да направите това, може да приложите следния вечерен ритуал - преди да си легнете, нанесете балсам за устни, който да овлажни кожата ви и да я направи по-мека и гладка. Може също да използвате кокосово масло, витамин Е, акациев мед, масло от шипка или пчелен восък.

Ексфолиране

Задължително трябва да ексфолирате устните си, за да премахвате мъртвите клетки и да ги поддържате красиви. Може да вземете една нова чета за зъби, да нанесете екфолиант и да разтъркате. Същото можете да направите и с кокосово масло. Не търкайте много силно, за да не нараните зоната. Можете да ексфолирате също със скраб за устни, който можете да направите и у дома. Сложете в него кафява захар, мед и кокосово масло. Повтаряйте процедурата веднъж седмично.

Сезонът не е от значение

Независимо дали е декември или юли, устните страдат от слънчевите лъчи и имат нужда от целогодишна грижа. Дори видимо да не изглеждат увредени, това не означава, че не са. Както при останалата част от кожата, увреждането от слънцето може да се появи след време. Какъвто и да е сезонът, хидратирайте устните си и се грижете за тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама