Как да почиствате четките си за грим


Как да почиствате четките си за грим
Снимка: iStock/Guliver

Колко често почиствате четките си за грим? А знаете ли кой е най-правилният начин?

Тъй като докосват лицето ви, да почиствате четките си за грим е също толкова важно, колкото и да почиствате лицето си. В противен случай, колкото и висококачествени продукти да използвате, те няма да имат същия ефект, ако се нанасят с непочистени и наслоени с продукт четки.

Ето пет изпробвани начина, които ще ви помогнат бързо и лесно да поддържате четките си чисти.

Напълно натурален начин

Изсипете една чаена лъжичка зехтин върху кърпа. Поставете четката и стиснете, за да може зехтинът да попие между косъмчетата. Така мръсотията ще се почисти по-лесно. Смесете течен сапун и топла вода и изплакнете четката в нея с помощта на въртеливи движения. Мръсотията ще остане във водата. След това потопете четката в чаша с дестилиран бял оцет, за да сте сигурни, че четката е напълно чиста. После я оставете да изсъхне.

Детски хигиенни средства

Сапунисайте косъмчетата на четката с детски сапун или шампоан и отмийте. Повторете още няколко пъти, докато не започне да изтича чиста вода при изплакване. Детските продукти никога не биха довели до инфекция, затова без притеснения бихте могли да почиствате четките си редовно по този начин.

Детски мокри кърпички

Те не съдържат ароматизатори и химикали и са достъпни. Предназначени са за малки деца или бебета и са щадящи, което значи че няма да навредят и на четките ви. Разтъркайте четката в мократа кърпичка, докато не спре да оставя следи от грим. След това я оставете да изсъхне.

Кокосово масло и течен сапун

Маслото има антибактериални свойства. Използва се за подхранване на косата, кожата и ноктите. А едно от многото му полезни свойства е, че е идеално за почистване на четки за грим. Ако го смесите с течен сапун, ще получите идеално почистващо средство. Препоръчително е да използвате сапун без сулфати и парабени, за да не навреди на четките. Оставете четките в сместа и след това изплакнете хубаво с топла вода, за да не остане масло по тях. Оставете да изсъхнат.

Спирт

Много гримьори почистват четките си точно по този начин. Спиртът премахва бактериите и дезинфекцира. Но е и агресивен. Ако четките ви са много деликатни, по-добре изберете някой от другите начини. Напълнете чашка със спирт и потопете косъмчетата на четките. После ги изплакнете и изсушете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама