Как да се гримираме според формата на очите


Как да се гримираме според формата на очите
Снимка: Getty/Guliver Images

Няма никакво съмнение, че всяка жена е красива и уникална, както природата я е създала. Но всички сме наясно, че гримът е изобретен, за да акцентира на достойнствата ни и да ни направи още по-очарователни. Ето няколко грим хитринки, които ще ви помогнат да подчертаете своята индивидуалност и най-вече формата на очите.

Кръгли очи

Кръглите очи изглеждат невинни и младежки, затова може да подчертаете момичешката им закръгленост, нанасяйки опушени сенки. Освен това, никак не е трудно да им придадете малко по-бадемова форма за някое по-важно събитие, например.

Единственото, което трябва да направите, е да нанесете очна линия по продължение на клепача и след това удължете още малко, за да придадете красива форма на бадем. Ако ви е трудно – винаги можете да приложите трика с лъжицата, използвайки я като ориентир за правилна форма и извивка.

Ако пък имате малки, кръгли очи и искате да ги накарате да изглеждат по-големи, използвайте същата техника със светла или сребриста очна линия.

Бадемови очи

Бадемовите очи определено са любими на гримьорите, защото всякакъв макиаж им стои чудесно! Те са женствени и загадъчни, а на „гримьорски език“ - просто перфектни.

Теоретически повечето жени се стремят да придадат на очите си бадемова форма и точно затова целта на повечето техники в грима е да постигнат именно тази форма на окото.

За да подчертаете още повече съблазнителната форма на очите си, очертайте линията на миглите на горния и долния клепач и дайте воля на смелостта си – катраненочерните течни очни линии са най-добрият приятел на девойките с бадемови очи.

Тесни очи

Колкото и да са секси тесните очи, при тях има определени грим-правила, които трябва да се спазват. Желателно е да избягвате тежките, тъмни сенки и очни линии, които могат да се окажат прекалено силни за тесните очи и да ги притворят твърде много. Вместо това се придържайте към светлите, преливащи сенки.

Друг трик, който да приложите, ако имате тесни очи, е поставянето на няколко пласта спирала, за да получите допълнителен обем. Не залагайте на ефекта „дълги мигли“, защото той ще направи очите ви да изглеждат още по-тънки.

Ниски клепачи

Ниските клепачи като цяло са най-често срещани сред азиатките и изискват голямо майсторство при нанасянето на грима. При този тип очи крайчето на окото се "нагъва" върху долната част на клепача. Ето защо тъмните сенки са най-подходящи, а силният грим стои наистина изумително на тези дами. Друго предимство на очите с ниски клепачи е, че течната очна линия сякаш е създадена за тях - не се размазва или изтрива.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама