Как да се превърнете в принцеса на вашата бална вечер


Как да се превърнете в принцеса на вашата бална вечер
Снимка: iStock/Guliver

Баловете наближават, а вълнението около тях винаги е завладяващо. Суетата около подготовката, изборът на рокля – единствена, неповторима и специална – едва ли има млада дама, която да не чака с нетърпение тези моменти. А след всичко това идва самата вечер, която много напомня на сцена от приказките. Сякаш десетки принцеси влизат в балната зала. Принцеси, за които красотата е отстъпила място на сиянието, на блясъка, на разкоша. Какво иначе би бил един абитуриентски бал без всичко това?!

Задавате ли си въпроса как ще се впишете в целия този блясък? Питате ли се как бихте могли да се превърнете в принцеса за вашия абитуриентски бал? Роклята сама по себе си не е достатъчна. Тя е основната част, но не и единствената. Бижутата… те са акцентът. Именно те ще ви направят неотразима в тази толкова важна вечер.

Виждате ли вече в мечтите си „вашата“ рокля? Представете си сега, че тя е „обсипана“ с камъни – и то не какви да е, а Сваровски. Не е необходимо да си купувате вече изработена такава рокля. Нужно е просто да пришиете или залепите кристалите върху нея – сами или с помощта на професионален шивач. Как ви звучи - бляскава рокля в съчетание с изящни бижута, които ще ви направят ослепителна. Можете да имате всичко това! Защо да не си го позволите?

Превърнете се в принцеса…

Откъде да започне вашето преобразяване? От роклята, разбира се. Ако вече ви е харесала идеята за инкрустираните по нея бижута, първо открийте „вашия“ тоалет, а след това добавете кристалите Сваровски…

Разходете се по магазините – доставете си това удоволствие! Вълнението от обличането на всяка нова рокля си заслужава да се изживее! Изберете цвета, кройката, материята… Много от балните рокли се изработват от изкуствените материи, а най-подходящите за съчетание с кристали са: сатен, шифон, полиестер.

Можете да изберете материята в зависимост от собствените си желания – ако предпочитате да заложите на стилната и изисканата визия, спрете се на сатен, а ако искате по-ефирен тоалет, изберете шифона.

Представете си как ще се облечете за балната вечер. Какво ще кажете за класическата къса черна рокля? Тя е като платното на художник; като звездното небе, върху което проблясват малките кристалчета Сваровски, отразявайки светлината. Стотици миниатюрни камъчета, наподобяващи нежни капчици роса, пръснати по цялата дължина на роклята. Не звучи ли приказно? Дали ще обсипете цялата рокля с кристали, ще ги пришиете само върху корсета, или ще ги разпределите в горната част и около талията – зависи само от вас. Това е вашата рокля.

А може би предпочитате нещо по-светло? Бледорозова дълга рокля би била чудесен избор. Представяте ли си я? Нежна, многопластова… а защо не с най-горен пласт от дантела? С гол гръб и тънки презрамки, разбира се. И множество блещукащи кристали Сваровски, които обсипват тесните презрамки, талията и тук-там проблясват върху нежната дантела.

Позволете си да се „потопите“ сред многообразието от цветове и форми на Swarovski, като да ги съчетаете по един неповторим начин с изискания тоалет, който сте си избрали. Бъдете сигурни, че безбройните варианти на кристалите ще подчертаят ефекта на всеки един дизайн.

Сега вече сте една стъпка по-близо до визията си на принцеса. Имате рокля – блестяща и ослепителна. Но това не е достатъчно. Нуждаете се от бижута Сваровски!  

Колието

Колието е важна част от визията ви. Изпробвайте няколко различни модела, за да добиете представа как биха се съчетали точно с вашата рокля.

Колието може да е по-семпло, както и по-голямо – в зависимост от роклята и количеството на кристалите по нея. Голямото колие е подходящо за рокля без презрамки, както и за рокля, по корсета на която няма твърде много инкрустирани кристали. Чудесно допълнение към колието винаги е пръстенът – те могат да се съчетаят перфектно. Стремете се да подбирате пръстена спрямо бижуто около врата си. Ако то е по-нежно - възможно е да бъде комбинирано не само с пръстен, но и с гривна.

Ако роклята ви е с V-образно деколте, много подходящо за нея ще е издълженото колие, на края на което виси красив кристал Сваровски.

Обеците

Преминаваме към обеците. Именно те подчертават лицето на всяка дама. Ето защо трябва да внимавате как ги комбинирате с останалите бижута. Те чудесно се съчетават с гривни, а ако са твърде големи, колието е излишно.

Ако сте решили да заложите на повече кристали по роклята, особено в горната част, също можете да пренебрегнете колието и да се спрете на обеци и гривна, тъй като множеството кристали върху корсета ще са акцентът, а не бижуто около врата ви.

Ако предпочитате висящи обеци, имайте предвид, че те привличат вниманието. Тях също можете да ги съчетаете с изящна гривна с кристали, но ограничете останалите бижута.

Обувките

Това е последната стъпка. За гримът и прическата се доверете на специалист. Но обувките подберете сами – според собствените си изискания. Те могат да са по-изчистени, ако акцентът пада изцяло върху роклята, но е важно да са добре съчетани с чантата.

Ако желаете да добавите блясък към визията си, но предпочитате да не пришивате кристали върху роклята, чудесно решение би било да носите обувки и чанта с инкрустирани камъни.  

Обувките с камъни биха се съчетали добре с рокля, в горната част на която има множество пришити камъчета Сваровски.

Това е - сега вече сте ослепителна. Погледнете се – блестите! Като истинска принцеса. Направете си стилна прическа, добавете малко грим, но не прекалено – само колкото да подчертаете красотата си. И се насладете на невероятната вечер, която ви предстои. Не се тревожете за нищо. Неотразима сте!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама