Кожата ти: Дай ми вода, моля те


Кожата ти: Дай ми вода, моля те
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че кожата е един от трите основни фактора, които определят начина, по който биваме възприемани и изграждат прословутото "първо впечатление"? За съжаление, с годините способността на кожата да задържа вода и да произвежда мазнини намалява, затова тя започва да се нуждае от по-интензивна овлажняваща грижа. Разбира се, хидратацията на кожата е важна през всички годишни сезони, но през есента и зимата тя сякаш крещи "Дай ми вода!".

Кожата е нашият най-голям орган, който съставлява цели 20% от телесното ни тегло. Обикновено съдържанието на вода в нея варира между 60% и 80% в зависимост от възрастта и от дебелината на епидермиса, докато при дехидратираната кожа се наблюдава под 10% водно съдържание в роговия слой. Чудите се защо на кожата й е нужна толкова много вода и грижа? Много просто! Тя е нашата външна обвивка, която ни пази от околния свят и гарантира, че всички органи ще функционират необезпокоявани. А без достатъчно вода в нея клетките не могат да извършват своите процеси и защитната бариера постепенно намалява.

Интересен факт е, че дехидратирана кожа не означава непременно "суха". Напротив, тя може да бъде и мазна, и чувствителна, и комбинирана. Разликата е, че сухата кожа не произвежда достатъчно себум, а на дехидратираната й липсва вода. Тя често изглежда зачервена, няма тонус и еластичност, а когато липсата на влага е хронична, тя става и доста чувствителна.

И тъй като високите температури и сухият въздух през лятото са изтощили кожата до краен предел, през есента тя има нужда от по-специални грижа, за да може да се "адаптира" към новите климатични особености като влага, вятър и студ. Хидратиращата серия на френската медицинска козметика SVR – HYDRALIANE - е чудесен вариант да й дадете всичко онова, от което тя има нужда.

Продуктите от серията за ултра-концентрирана хидратация съдържат специално разработената физио – адаптирана вода. Тя е на 99,9% пречистена, което е и максималният праг на пречистване на водата. Освен че е физиологична, тя е и пречистена чрез обратна осмоза, отделяйки единствено водните молекули. Концентрацията на соли пък е абсолютно същата като тази на клетките, върху които ще бъде прилагана (в случая фибробластите).

От друга страна, SVR HYDRALIANE съдържа и подходящата концентрация на магнезий, цинк и манган – важни микроелементи, които ускоряват регенерацията на кожата и притежават антиоксидантно действие. А най-хубавото е, че всички продукти са тествани и подходящи дори за най-чувствителната кожа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама