Красиви трикове за дните, в които се чувстваме ужасно


Красиви трикове за дните, в които се чувстваме ужасно
Снимка: Thinckstock/Guliver

Всички сме имали от онези дни, в които сякаш целият свят е на обратно. И независимо колко добре се поддържаме по принцип, имаме чувството, че няма сила, която да ни помогне точно в този момент. Без значение какви са причините (махмурлук, късно лягане, предменструален синдром), бъдете сигурни, че спасение има! Ето и някои трикове, които действат безотказно във всякакви ситуации.

Лош ден за косата

Стърчи на всички посоки

Ако гривата ви точно днес има собствено мнение по различни въпроси, може би е време да я укротите и „превъзпитате”. Вземете малко количество крем за ръце (за предпочитане по-мазен), разнесете го по дланите си и го втрийте в краищата на косата. Това ще удържи ситуацията за поне няколко часа!

Изглежда провиснала и безжизнена

Сложете лента за глава, така че да повдигнете косата отпред и отдолу. Напръскайте корените с лак за коса, придаващ обем и изчакайте 10 минути преди да свалите лентата.

Нямали сте време да я измиете

В случай, че косата ви изглежда мазна, разтрийте няколко капки антибактериален гел за ръце и след това прокарайте пръсти през гривата си. Високото съдържание на алкохол ще разтвори мръсотията, натрупала се по скъпоценната ви коса.

Уморено лице

Торбички под очите

Започнете с изпиването на поне 500мл вода, за да изхвърлите токсините от тялото. След това потупвайте енергично, но нежно, подутите зони около очите с пръсти, леко потопени в екстракт от хамамелис.

Досадни пъпки

Ако забележите, че кожата ви се кани да ви предаде точно днес и ви избива пъпка, увийте кубче лед в тънка кърпа и масажирайте 10 секунди. Повторете упражнението няколко пъти през 30 минути, а за финал нанесете малко спирт.

Напукани устни

В случай, че устните са ви напукани, няма балсам, който да ви помогне ( той по-скоро ще се събере около пукнатините и ще изглежда още по-зле). С мека четка за зъби направете кратък масаж на устните и след това нанесете зехтин. Изчакайте 10-15 минути кожата да поеме всичко, от което има нужда, и избършете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама