Направете това, ако имате акне и суха кожа


Направете това, ако имате акне и суха кожа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Пъпките по лицето са изключително дразнещи, особено ако ви предстои важно събитие и искате да изглеждате ослепително.

Друг проблем, който изниква, когато се борите с пъпки, е сухата кожата, което може да направи грижата ви за лицето още по-трудна.

Когато са ви излезнали пъпки, трябва да обръщате по-специално внимание върху кожата си, тъй като определени продукти могат да влошат нещата, вместо да ги успокоят. Тъй като повече продукти за акне са създадени да изсушават пъпките, когато също имате суха кожа, е важно да хидратирате лицето, без да го отежнявате. Звучи сложно, но след като овладеете начина, по който трябва правилно да се грижите за сухата си кожа с пъпки, животът ви ще бъде много по-лесен. 

Ето няколко ценни съвета, които ще ви помогнат.

1. Алкализирайте диетата си и яжте повече зеленчуци

Храненето ви има голяма роля що се отнася до състоянието на кожата ви, тъй като кожата е най-големият ни орган. За да се преборите с пъпките отвътре, започнете да приемате повече фибри и пробиотици, което ще помогне на тялото ви да елиминира токсините чрез храносмилателната система, а не през кожата. Ферментиралите храни като кимчи зареждат с витамини и балансират пробиотиците. Тъмните зелени зеленчуци помагат да увеличите алкалността в тялото си, което също помага в битката с пъпките.

2. Пийте, тренирайте и спете

Стресът се показва върху кожата ви, затова е важно да спите достатъчно и да тренирате редовно. Освен това трябва да пиете повече вода, за да сте сигурни, че тялото ви е хидратирано. Липсата на сън може да предизвика кожни проблеми, тъй като се повишават хормоните на стреса, а това може да причини възпаления и дори бръчки.

3. Използвайте по-меки продукти

Търсете по-меки продукти с по-ниски проценти на активните съставки. Освен това намалете времето, в което оставяте продуктите да действат върху лицето ви. 

4. Ексфолирайте с грижа

Когато имате суха кожа и по лицето ви са се появили пъпки, трябва да избягвате ексфолиацията. Най-добре заложете на нежни почистващи продукти, които да използвате 1-2 пъти дневно. След като почистите лицето си, винаги нанасяйте лосион или овлажнител.

5. Започнете да си правите парна баня на лицето

Няма нужда да ходите в козметичен салон, може да го направите абсолютно сами. Парната баня е прекрасен начин да се погрижите за сухата си и раздразнена кожа. Парата омекотява външния слой на кожата, като по този начин лесно ще се отървете от всички бактерии, мъртви клекти и мръсотия. Сложете пликчета чай или пресни билки в тенджера във вода и след като заври поставете лицето си близо до тенджера, като сте сложили кърпа върху главата си. Имате нужда само от няколко минути. След това може да попиете със суха кърпа и да нанесете овлажнител.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама