По-красива коса с... ракия


По-красива коса с... ракия
Снимка: iStock/Guliver

Грижим се за косата си с различни маски, серуми, шампоани и балсами, защото искаме тя да бъде блестяща и будеща възхищение. Най-новият тренд при косите сигурно ще ви изненада - миене с шампанско и маска с ракия! Колкото и странно да ви звучи, алкохолът заздравява косата и я прави мека.

Преди време актрисата Катрин Зита-Джоунс призна, че блясъкът на косата й се дължи на това, че я подхранва с алкохол. Той заздравява косата и ускорява растежа. Тя сподели, че я мие с най-известната пенлива напитка – шампанско. Към нея често добавя равни количества бира и водка, които правят косата копринено гладка и лесна за разресване.

Още един много интересен начин за поддържане на косата е миенето с бира. Съставките на пенливата напитка й придават неустоим блясък и заздравяват в дълбочина косъма. Бирата е с богато съдържание на минерали, витамини, протеини, аминокиселини и антиоксиданти. Също така съдържа биотин, който е един от най-важните витамини за здравословния растеж на косата. Същото важи и за шампанското.

Домашен балсам с бира

Често купуваме скъпи балсами от козметичните магазини. Но знаехте ли, че можете бързо и лесно да направите домашен балсам с бира? Затоплете в тенджера една чаша бира, след това към нея добавете чаена лъжичка масло от жожоба. Балсамът се държи върху косата около 10-15 минути, след което се отмива.

Маска за коса с ракия

Някога замисляли ли сте се, че можете да подхраните косата си с толкова силен алкохол? Истината е, че ракията стимулира кръвообръщението, прави косата по-здрава, еластична и гъста. Ето най-известната маска с ракия. За нея са ви нужни 2 жълтъка, 2 с.л. ракия и 2 с.л. свинска мас. Разбийте жълтъците и добавете към тях ракията. загрейте свинската мас докато стане течна и добавете към останалата смес. Разбъркайте продуктите хубаво. Нанесете внимателно върху добре сресана коса и оставете около половин час да подейства. След това отмийте с шампоан и балсам (по желание). Маската е подходяща за всякакъв тип коса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама