По-красиви с лед


По-красиви с лед
Снимка: iStock/Guliver

Сигурни сме, че искате кожата на лицето ви да бъде здрава и да изглежда добре. Най-вероятно използвате крем и други козметични продукти, за да я поддържате. Днес обаче ще ви предложим да се погрижите за нея с помощта на... лед. Да, замръзналата вода има положителен ефект върху кожата.

Единственото, от което имате нужда, са кубчета лед, като може да замразите също така зелен чай или сок от краставица.

Преди да започнете:

Винаги си правете ледена терапия върху почистено лице.

Носете ръкавици, за да държите кубчетата лед. Това ще защити ръцете си.

При масаж не използвайте лед директно върху лицето си, без да сте го сложили в найлоново пликче или кърпа.

Може директно да използвате кубчета лед, за да намалите акнето или отоци около очите.

Никога не дръжте лед върху тялото си за повече от 1 час.

За мека кожа

Всяка вечер, преди да си легнете, опитайте това: измийте лицето си, напълнете едно найлоново пликче с лед и нежно масажирайте лицето и зоната около врата в продължение на 3 минути. След няколко дни ще забележите видими резултати: кожата ви ще бъде по-свежа и мека. Ледената терапия също така предотвратява появата на бръчки и помага да се спи по-добре.

Отървете се от акнето

Ледената терапия е един от най-добрите начини да се справите с проблемите с акнето. Измийте лицето си, увийте няколко кубчета лед в парче мек плат или салфетка и поставете върху пъпката за 3-5 минути.

По-малко бръчки

Този семпъл метод работи така: ледът подобрява кръвообръщението и предотвратява преждевременното стареене и появата на бръчки. Може да масажирате лицето си по минута всеки ден, преди да си сложите грим.

При разширени пори

Масажирайте директно лицето си с лед в рамките на 2-3 минути. Ако сте постоянни, след няколко дена ще забележите как вашите разширени пори са се свили.

При подути очи

Събудили сте се с подпухнали очи? Има много причини за това, но не се притеснявайте. Увийте 2 кубчета лед в парче плат, поставете ги върху затворени очи и нежно масажирайте с кръгови движения в продължение на 2 минути.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама