Правилната хидратация - ключът към красивата кожа


Правилната хидратация - ключът към красивата кожа
Снимка: Thinkstock

Вече е ноември, есента е към своя край, а темата за хидратацията на кожата е винаги актуална. Съществува мит, че през зимата кожата няма нужда от хидратация, но това е напълно погрешно, защото хидратираната кожа е здравата кожа. За това е важно да изберем подходящ продукт.

Как да хидратираме кожата?

Колкото и изтъркано да звучи, за да бъде една кожа красива и здрава тя трябва да е еластична, а водата е в основата на всяка клетка в човешкото тяло. Както казват "човек без мечти е просто вертикална локва", защото тялото ни е съставено от 70-75% вода.

Първата стъпка за хидратирана кожа е да пием достатъчно вода. Препоръчва се поне по 1,5 литра на ден – като в това число не влиза кафето и сока.

Втората стъпка е правилното, балансирано хранене. За да може кожата да извлече нужните ѝ ензими, микроелементи и антиоксиданти.

Третото е да изберем правилния продукт. Без значение дали кожата е мазна или суха тя има нужда от хидратация. Много често се случва мазната кожа да отделя повече себум, защото е дехидратирана, за това с правилните хидратиращи продукти тя се балансира и от мазна става нормална.

В Азия грижата за кожата е издигната в култ и докато в Европа се използва крем и нещо за почистване, там стъпките за грижа за кожата могат да стигнат до над 10 различни продукта. Това е и тайната им за красивата, порцеланова кожа.

Обикновено след като лицето е почистено се започва с грижата. Тя включва тоник, а след него есенция, след това серум и така нататък. Есенцията е продукт, който не е много популярен в България, но определено не трябва да бъде пренебрегван.

Той представлява по-лека версия на серума, има специфична водниста-гел текстура. А концентрацията му на съставки е по-слаба от тази на серума, за това и е в по-голяма опаковка. Служи за допълнителен слой хидратация.

Точно както хидратиращата есенция на SVR Hydraliane ESSENCE, който играе ролята на първата стъпка към интензивната хидратация. Ролята му е да подпомогне по-доброто усвояване на активните съставки от последващите продукти.

Съдържа 80% физио-адаптирана вода, обогатена с цинк, манган и магнезий, за да осигури дълготрайна хидратация на кожата. 7% глицерин, който овлажнява кожата и подобрява еластичността и два вида хиаурон за интензивно хидратиране.

Хидратираната кожа изглежда по-обемна, свежа и млада. Тенът е избистрен.

В SVR Hydraliane ESSENCE няма алкохол, оцветители и парабени. Няма и минерално масло.

Опаковката е с удобна въртяща се капачка, Тravel Friendly, като няма опасност да се отвори сама. Използва се на чиста кожа преди основната грижа, може да се нанася и сутрин и вечер.

Аз предпочитам да изсипя малко количество в ръка и да разнеса върху лицето с пръсти, а не с памучен тампон.

Оставя кожата свежа и попива мигновено.

Пълният състав на продукта може да видите тук:

AQUA (PURIFIED WATER), PROPANEDIOL, GLYCERIN, MAGNESIUM GLUCONATE, MANGANESE GLUCONATE, ZINC GLUCONATE, PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, TAMARINDUS INDICA SEED GUM, SACCHARIDE ISOMERATE, SODIUM HYALURONATE, 1,2-HEXANEDIOL, CITRIC ACID, PENTYLENE GLYCOL, SODIUM CITRATE, SODIUM LACTATE, SODIUM BENZOATE, PARFUM (FRAGRANCE)

Плюс е, че есенцията е подходяща за всеки тип кожа. Суха или мазна, няма значение.

SVR Hydraliane ESSENCE-200 ml. Цена: около 25-26 лв.

Love,

Snejana

*Още съвети от нашия гост-редактор Снежана Атанасова четете на www.snejanaatanasov.com, както и във фейсбук на www.facebook.com/SnejanaAtanasovBlog.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама