Съвети за по-слабо лице с помощта на грим


Съвети за по-слабо лице с помощта на грим
Снимка: iStock/Guliver

Гримът е доказал се незаменим помощник на всяка жена, особено щом стане дума за несъвършенства. Въпреки че през последните години дамите все по-често прибягват до процедури като ринопластика, оформяне на скули и увеличаване на устни, не са за подценяване възможностите на грима да извае желаните от вас форми и да компенсира несъвършенствата.

Лесно можем с помощта на скосена четка за контуриране и тъмна и светла пудра да направим така, че лицето ни да изглежда по-слабо, нослето по-тънко, а челото- по-малко.

За целта след като сте поставили основа и фон дьо тен или BB крем на лицето, нанесете малко количество светъл коректор точно в зоната под очите, на върха на нослето и по продъжението му и в центъра на челото. Прелейте с гъбичка. Със скосената четка и тъмната пудра (в летните месеци вместо матираща, може да използвате бронзираща пудра) направете няколко линии - дъговидна линия в горната част на челтото при основата на косата и две много тънки линии от двете страни по продължението нослето с по-малка четка, за да е прецизно (колкото по-приближени са линиите, толкова по-тънко изглежда нослето), също така не трябва да са и прекалено дълги, защото това оптически издължава носа (може да започват малко след основата на веждите до около половин пръст преди края на носа).

За да очертаем скулите е необходимо мислено да свържем върха на ухото и края на устните. Така най-лесно и точно се определя къде да подчертаем, за да изглежда лицето ни оптически по-слабо и с по-изразени скули. Постяваме тъмната пудра от върха на ухото до средата на тази мислена линия, както и подчертаваме леко линията на челюстта. Така се постига приятен релеф на лицето- изпъкват скулите за сметка на долната част от бузките или с други думи създава се илюзията, че лицето в долната си част е по-тясно. Важно е да не слагате твърде много продукт по четката, за да прелеете после по-лесно контурите. Също така трябва да се вземе под внимание фактът, че формата на лицето на всеки човек е различна (кръгла, овална, квадтна и др.) и контурирането трябва да бъде съобразено с това, за да се постигне най-добър ефект. Идеята е да се компенсират несъвършенствата (например по-изпъкнала челюст, по-издължено лице, по-широк нос) посредством контраст като изсветлените зони изпъкват повече и фокусът пада върху тях, а потъмнените - по-малко. Накрая нанесете светла пудра на местата, където е сложен коректор и чак тогава преминете към преливане на контурите.

Има няколко трика при преливането, така че да запазите желаната форма добре дефинирана. Ето някои от тях: никога не преливайте контура на скулите надолу, преливайте само в посока „нагоре“, линията при косата прелейте в посока към центъра на челото, а контура на челюстта- в посока към шията. Следвайки тези стъпки, можете да постигнете желаните от вас форми. И ще се убедите - гримът преобразява.

Ето и едно полезно видео:

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама