Тенденции в есенния грим


Тенденции в есенния грим

С промяната на сезона бледите и сияйни, както и по-ярки, характерни за слънчевото време цветове, отстъпват място на по-пастелните и земни нюанси. Характерно за тенденциите тази есен е използването на по-студени и матови цветове за устните. Освен предишните наложили се варианции от малиново до винено, тази есен много актуални в палитрата есенни червила ще са и сиво-кафявите с кадифен завършек. По-смелите дами могат да експериментират с такива по-нетрадиционни цветове. Все пак в грима границите винаги са били въпрос на въображение.

Лесно можете у дома да направите всяко червило матово. Първо се уверете, че устните ви са гладки и хидратирани, защото сухите и напукани устни изпъкват още повече с този тип червила. Ако има нужда ги ексфолирайте за няколко секунди. Нанесете първо моливът за устни като и запълните устните с него. След това нанесете червилото. Уверете се, че сте максимално прецизни по ръба на устните( при по-контрастните червила това е много важно) и ако има нужда с малко фон-дьо-тен или коректор и плоска малка четка оформете очертанията на устните. След това сложете на пръста си малко безцветна пудра и минете леко върху червилото. Воала! Получаваме матово и дълготрайно червило!

Тази есен отново акцентът е по-скоро върху устните, а очите са подчертани с извита очна линия в черно, тъмно сиво или тъмно кафяво ( има такива, които също изсъхват с матов кадифен завършек). Миглите са обемни и плътни, в черно. Веждите са подчертани, но е желателно да се избягват прекалено удебелените форми. При сенките за очи валидна е цялата палитра от цветове, която можете да откриете върху едно есенно листо - златисто, кафяво, охра, пастелно зелено, също така подходящи ще бъдат и тъмно сивото, червеникаво-кафявото, тъмно синьо и черно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама