Това са топ тенденциите в летния грим


Това са топ тенденциите в летния грим
Снимка: iStock/Guliver

В сезона на летните почивки ще ви запознаем с някои от най-популярните тенденции в грима за Лято 2017. Независимо дали ви се отдава да се гримирате или не, предлагаме ви няколко лесни трика за бляскав летен макияж, с които всеки може да се справи.

Един от свежите цветове актуален това лято е тюркоазеният, напомнящ на морските води на тропически остров. В допълнение към тоалета или маникюра си в тюркоазено, можете да акцентирате и с кремообразни сенки със седефен оттенък в същия цвят. Просто нанесете върху почистен клепач с пръст с леки потупващи движения от сенките или използвайте тънка четка и нанесете от тях в основата на миглите, ако искате да получите ефекта на очна линия. Довършете грима на очите като нанесете 2-3 пласта спирала.

В случай, че сте се приготвили за много снимки в басейна или на плажа, ще имате нужда от водоустойчива спирала, а вече има и водоустойчиви блок-пудра и фон дьо тен, така че нищо не може да ни попречи да се чувстваме уверени и секси дори във водата.

Важен елемент от грима, за да се получи добре, е кожата разбира се. Когато кожата на лицето излежда гладка и сияйна, без несъвършенства и матирана, можем да добавим гланц и спирала и да се чувстваме красиви. През летните месеци тенът помага за прикриването на някои червенини и несъвършенства по лицето, но не трябва да забравяме също така и вредата от слънчевите лъчи. Трябва да пазим кожата добре хидратирана като за целта помагат пиенето на повече вода, домашните маски с краставица, кисело мляко или алое поне веднъж седмично и не на последно място използването на крем за лице със слънцезащитен фактор (през летните месеци е препоръчително той да е поне със слънцезащитен фактор 30). Лесен и бърз начин да озарите кожата на лицето си с бляскав бронзов загар е като добавите няколко капки сухо олио със златни частици към фон дьо тена си и го нанесете въру цялото лице. Ако има нужда матирайте отгоре с малко пудра на прах за по-кадифен завършек.

Тенденцията в грима през това лято е на фокус да са повече очите и скулите, а устните - по-бледи и неутрални. При веждите вместо прецизните и плътно запълнени форми се предпочитат по-небрежните – гримът наподобява косъмчета, уплътняващи и подчертаващи естествената форма на вашите вежди. Ако сте решили да пробвате тази техника е добре първо веждите да бъдат сресани с четчица и малко вакса за вежди. Така при контакт със сенките ще получите по-ясно дефинирана линийка, вместо неясна и размазана. Също така е за предпочитане да използвате два близки цвята, с които да рисувате косъмчетата за постигане на повече релеф и по-естествена визия.

При по-високите температури през летните месеци лицето се омазнява повече и за да държите под контрол лъщенето, може да носите със себе си матиращи листчета, които не пречат на грима ви. Също така за регулирането на себума помагат матиращите кремове за лице и фон дьо тени или използването спрей фиксатор след като се гримирате, за да издържи гримът ви през целия ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама