Пазарът на връзките и как да "влезеш" в него


Пазарът на връзките и как да "влезеш" в него
Снимка: iStock/Guliver

Пазарът на връзките може да бъде приет за всяко едно пространство, всяка една държава и всеки един град, където можеш да срещнеш любовта на живота си. Да я видиш, да се влюбиш и да се "изберете", за да продължите живота си заедно.

В съвременния свят обаче самият пазар често се променя и "хващането" на гадже става труден и сложен процес. Какви са правилата обаче?

Може да се каже, че изборът на партньор е толкова трудно нещо, колкото например да завършиш физика. Проблемът се крие не толкова в селекцията – или в това кой да избереш, а по-скоро в това – какво ще получиш накрая. Основната част при избора на партньор е преди всичко външните белези, а след това и вътрешните. Когато обаче конкуренцията е много голяма, трябва да се правят известни компромиси.

Пазарът на връзките е изключително задължаващ, защото конкуренцията е изключително голяма. Когато след приключване на дълга връзка, или след дълъг период на самота, най-после се решим да излезем от зоната на депресия и да започнем на чисто, откриваме, че нещата са се променили много от времето, когато сме започвали предишната си връзка. Времето за опознаване е намалявало изключително, партньорите правят поредица от тестове, преди да пристъпят към самата връзка, а последвалите резултати и успешният й край не са гарантирани.

И докато преди години всяка връзка започваше с покана за кафе и опознаване, в сегашното общество самият пазар на връзките изисква първо да се премини през различни етапи, включващи както самото опознаване, така и малка доза разпит. Чатът, като задължителен елемент на опознаването, се превръща в БЛИЦ-въпроси и отговори - от това какво харесваш и какво не, до това дали сме изневерявали и какво мислим за войната по пътищата.

Всевъзможни теми, целящи както да се опознае отсрещната страна, така и да се добие представа дали си струва въобще да се започва нещо.

Така че влизането в пазара на връзките изисква да се оставим да бъдем разпитани – и дори "селектирани". След това, след много кратко и обикновено нетрайно взаимно ухажване, започва същинската връзка. Без интро, без време за размисъл. Ако не искаме да бъдем сами, приемаме това, което е "пазарът". Ако подбираме – рискуваме да бъдем сами.

Сред другите неща, свързани със съвременния свят на връзките, са това, че лесно можем да бъдем изоставени – ако се появи нещо по-добро; това, че никой не ти гарантира сериозна връзка след секс и това, че рано или късно всеки може да си тръгне. Без да ти дава обяснение, без да ти иска такова.

Може да се заключи, че връзките в днешно време приличат на договорка – избираш някой и го тестваш в период на гаранция, ако нищо не стане си тръгваш. Ако стане – пак не даваш обещание.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама