Ставаш наистина мъж, когато се отнасяш към жените добре


Ставаш наистина мъж, когато се отнасяш към жените добре

Във всички общества, включително така наречените примитивни общества, е имало ритуализирано преминаване от етапа на момчешка психика към мъжка психика, чрез някакви изпитания, тестващи способността за оцеляване на едно момче и подготвящи го за живота на мъж – преминаване през гора, изкачване на планина или нещо подобно.

В модерните общества нямаме подобни ритуали – не е ясно как ще стане това, и със сигурност днес няма как да стане за една нощ.

За мен да станеш мъж, колкото и парадоксално да звучи, има връзка с това как се отнасяш към жените, към природата на женското. Мисля, че ставаш наистина мъж, когато се научиш да се отнасяш към жените добре. Когато интегрираш в твоята психика елементи от майчиното ти психе – състрадание, грижа, интуиция, креативност. Тогава ставаш мъж. Да си мъж няма нищо общо с купуването на оръжие, правенето на големи мускули, присъединяването в армията, носенето на униформа. Да се отнасяш добре към жените или едно общество да се отнася добре към жените е признак за порасналост на мъжа и на обществото. Общества, които не се отнасят добре към жените, не могат да просперират. За мен, да станеш мъж е да се отнасяш към жените, както би трябвало да се отнасяш – като с равни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама