Съвети от мъж: Как да забравим бившето гадже


Съвети от мъж: Как да забравим бившето гадже
Снимка: iStock/Guliver

Преди години, когато социалните мрежи бяха мираж, а любовните писма класика, някак си беше по-лесно да се разделиш с един човек. Сменяш адрес, не отваряш писма, измъкваш се от една каша, в която си се забъркал без да искаш. Сега не е така. Комуникациите ни принудиха да влезем в техния капан, а заедно с тях и във веригите на старите връзки.

Проверявам телефона си хиляди пъти на ден: заради семейството ми, приятелите, работата… и заради бившето гадже. Едно обаждане или едно писане са способни да те върнат толкова крачки назад, че чак да те пратят в началото. Много мои познати ме съветват да изтрия всякакви приложения, за да не се поддавам на уловката да отговарям, когато пише. Не го правя и всеки път се хващам на въдицата: стикер, отговор, палец... и се стига до порочния кръг, когато пак чакаш да ти пише и всеки звук на телефона се свързва именно с бившето ти гадже.

Все пак по пътя към забравата научих няколко важни неща за това как можем да забравим!

1. Изтрийте всичките си профили

Много успешна стратегия за смели и сръчни хора, които имат подобна воля. Аз нямам. Един път изтрих Facebook-a си и после обиколих три пъти квартала в търсене на решение да намеря хората, които са ми писали през този период. Не стана нищо. Понякога се чувствам като пристрастен към социалните мрежи и хората, които стоят зад тях. Не стана, поне при мен.

2. Създайте си фалшив свят

Пробвах и това. Стоях си вкъщи пред телевизора, а качвах статус, че съм в Гърция и се чувствам inlove. Две, три стари моми с котки ми повярваха и дадоха по един like, но не получих никакво облекчение, освен ясната представа, че ми трябва котка. После намерих в Pinterest снимка от луксозна вечеря и си я качих. Исках да предизвикам някаква реакция и да се направя на много happy, но един познат ме разкри и това даде голям повод за много шеги на мой гръб.

3. Обвържете се за играта

всеки от вас със сигурност има поне по един психар или психарка, който пише всеки ден. Кълне се, че ни обича, още когато ни е видял на опашката в супермаркета и всеки ден минава в мисли за нас. Ние не вярваме, разбира се, но все пак ни е приятно, че поне градската луда мисли за нас. Крайна опция е обвързването с подобен субект. Жалко е за социалния живот, но все пак може да забравим the ex.

4. Излизайте на парти места

Kой са парти места? Вижте профила на Моника Валериева или Николета, топ звезди, които знаят къде се случват на шумните купони. Разбира се, шансът да се разорите само от една вода е огромен, но ще се получат супер снимки, които може да привлекат към вас бъдещо гадже, което ще махне бившето от мислите ви.

5. Пишете на бившите

Ако нищо от горе посочените не помогне и все още усилено мислите в миналото, по-добре му пишете. Организирайте среща и бързо ще си припомните защо всичко е приключило. Хората не се променят, просто се преструват! Затова смело напред към поредните грешки и помнете - рано и късно всеки бива забравян!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама