4 модела, които разбиха стереотипите за красота


4 модела, които разбиха стереотипите за красота
Снимка: Instagram

През 1994 година едно неизвестно момиче албинос изпраща своя снимка на Жан Пол Готие. Известният дизайнер се влюбва в необичайния външен вид на Кони Чиу и я кани да представи колекцията му. Китайката се превръща в първия албинос, който покорява света на модата. Тя прави революция в индустрията и след нея започват да се налагат все повече смели и уникални мъже и жени, които не се вписват в наложените стандарти.

Днес ще ви запознаем с 4 модела, които приемат своя необичаен външен вид и го използват като предимство.

Кони Чиу

Кони е родена в Хонконг, но семейството й се мести в Швеция, когато е дете. След като пробива в света на модата, благодарение на Жан Пол Готие, тя продължава да работи като модел и има много успешни проекти зад гърба. В момента Чиу е на 49 години и се изявява основно като джаз певица.

Thank you, @asmodine_ One of my favourite photos. By @ellisparrinder #conniechiu

Публикация, споделена от Connie Chiu (@aneveningbreeze) на

Куки

Американският модел се гордее със своето слънчево излъчване. Момичето почти не използва грим, защото обича да показва пигментацията по лицето си. Тя обаче не иска да се отдаде живота си на модата, затова учи биология.

Тес Холидей

Американката е един от най-известните плюс сайз модели. Тя всъщност е първият по-пищен модел, сключил договор с голяма модна агенция. Тес се радва на невероятна подкрепа в социалните мрежи, като има 1,6 милиона последователи в Instagram.

Ребека Марин

Ребека Марин се ражда без част от дясната си ръка. Това, че природата я е ощетила не й пречи да мечтае да стане модел. Макар че първоначално получава много откази, тя не се отказва и през 2015 дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк. Красивото момиче с бионична ръка продължава да се занимава с моделство и изнася вдъхновяващи лекции в цял свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама