63-годишна учителка се превърна в модна икона


63-годишна учителка се превърна в модна икона

63-годишната Лин Слейтър живее в Ню Йорк и преподава в Университета Фордъм в Бронкс, Ню Йорк. Нейният живот се променил главоломно по случайност.

Преди няколко години Лин чакала приятелка недалеч от Линкълн център, където се провеждали различни ревюта в рамките на Седмицата на модата. Няколко фотографа объркали стилната дама за известна личност в модната индустрия.

"Изведнъж фотографите ме обкръжиха и започнаха да ме снимат. Двама японски журналисти започнаха да ми задават въпроси. Туристите се насъбраха и правеха снимки и видеа на телефоните си, смятайки, че са се натъкнали на важна личност в модния бранш. Бях объркана, но тогава моята приятелка дойде и започнахме да се смеем на ситуацията. Тя ми каза: "Ти неочаквано се превърна в модна икона". Винаги съм обожавала модата и необикновените дрехи. Но аз съм учителка и професията ми изисква да се обличам по-благоразумно за лекциите си. Този невероятен инцидент ме окуражи и реших да започна да водя моден блог, където да мога да изразявам себе си. Кръстих го "Случайна икона", сподели тя пред Grey Magazine. 

Въпреки успеха си като блогър, тя не изоставя преподаването. Много хора харесват нейния уникален минималистичен, интелигентен и смел стил. 

Лин започва да се появява във все повече списания, канят я на ревюта, а също така се снима като модел. 

"Модата и стилът ми помогнаха да се справя с незабележимостта, която идва с напредването на възрастта."

Тя не прави никакви опити да изглежда по-млада и отказва да боядиса сивата си, но блогът й се чете предимно от 25-35-годишни.

"Момичета често ме спират на улицата и ме питат какво нося. Млади хора ми пишат, че преди да се страхували да остареят, но благодарение на мен вече не го правят. Осъзнах, че можем да поддържаме духа си млад и да изглеждаме добре на всяка възраст."

Who says I never wear color? Photo by Angel Chen. #AgeIsNotAVariable #fashionforthepeople #shanghai #london #color

A post shared by Accidental Icon (@iconaccidental) on Apr 21, 2017 at 7:53pm PDT

When your hair is not the only silver you like to wear. Thanks @mango #AStoryOfUniqueness #MangoGirls #AgeIsNotAVariable

A post shared by Accidental Icon (@iconaccidental) on Apr 11, 2017 at 9:10am PDT

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама